Від освітніх інновацій до міжнародної інтеграції

31.10.2016
1402
0

Від освітніх інновацій до міжнародної інтеграції

Школа - це храм науки, який дає учням позитивний імпульс до самовдосконалення, розвитку всіх здібностей дитини, формування в неї глибинного мислення. Адже якісна освіта - це ще один крок у міжнародний освітній простір.

Але це неможливо без маленького нюансу - знання хоча б однієї іноземної мови. Навчанню іноземних мов приділяється особлива увага в спеціалізованій загальноосвітній школі № 3 Торецької міської ради.

Складовою  навчально-виховного процесу з іноземних мов у школі  є міжнародна співпраця.    Цій темі був присвячений обласний захід, який відбувся в нашому місті.

З метою  активізації діяльності  навчальних закладів у сфері використання зарубіжних освітніх технологій для участі в міжнародних проектах щодо вивчення та застосування іноземних мов 19 жовтня 2016 року на базі спеціалізованої загальноосвітньої школи №3  за підтримки завідувача кафедри міжнародної інтеграції облІППО Абизова В.Є. та керівника методичного об'єднання вчителів іноземних мов області Мочикіної М.В. пройшов обласний семінар для директорів шкіл, керівників методичного об'єднання вчителів іноземних мов, учителів іноземних мов області з теми  "Сучасна школа в міжнародній англомовній освітній комунікації".
На початку заходу учасники переглянули виставку "Від освітніх інновацій до міжнародної інтеграції", де були представлені кращі роботи учнів у міжнародних проектах, листи від  молодих людей із Англії, Іспанії, Індії, посилки з подарунками від шкіл-партнерів.
Зусилля адміністрації школи й учителів спрямовані на те, щоб дати можливість учням одержати якісно новий ступінь  освіти, формувати в них високий рівень міжкультурної компетенції. Учителі намагаються не просто озброїти учня знаннями, а навчити його застосовувати набуті знання, проявляти активність у громадському житті, мати свою думку і вміти відстояти її.

Антоновою Е.Г., директором школи, та  Поповою О.М., заступником директора з НВР, була представлена палітра діяльності школи щодо впровадження ідей міжнародної освітньої діяльності, визначені шляхи реалізації зарубіжних інноваційних технологій у навчально - виховному процесі.

Школа укладає міжнародні угоди з організаціями, які відкривають великі перспективи для професійного росту вчителів та навчання учнів. Ця співпраця пропонує комплексний та ефективний підхід до процесу викладання англійської мови, допомагає досягти міжнародних стандартів шляхом участі у міжнародних проектах та конференціях, конкурсах, олімпіадах, адаптації системи викладання англійської мови, що поступово приводить учнів до високого рівня володіння іноземною мовою.

Гості стали учасниками скайп-зв'язку з директором мовної школи Мартіном Фрізбі з міста Великий Ярмут у Великобританії, який привітав учасників семінару, був дуже радий знову зустрітися з учителями школи №3 та обговорити важливі питання викладання англійської мови, дав рекомендації успішного складання міжнародних іспитів.

Присутні побували на майстер - класах Ілларіонової В.М. (учитель англійської мови) з підготовки до роботи на платформі e - Twinning,  Коханко Г.В. (учитель німецької мови) з участі у міжнародних проектах із німецької мови, Линдіної З.Ф.(учитель англійської мови) з досвіду складання міжнародного іспиту з англійської мови.

Учасники Євроклубу презентували найцікавіші проекти, над якими працювали на міжнародній  платформі.

На семінарі відбулися дебати учнів СЗОШ №3 зі школою-партнером Іллінівською спеціалізованою школою Костянтинівського району, які підготувала вчитель англійської мови Сухорукова І.М. Це гарна нагода підготовки учнів до командної взаємодії, розвинення творчого потенціалу. Учні впевнено спілкувалися англійською та висловлювали свої думки з теми.

Система роботи школи щодо  участі у міжнародних проектах демонструє високий рівень компетенції учнів, що дає змогу успішно скласти міжнародні іспити Cambridge ESOL, Pearson.
Для збагачення культурного й духовного світу учнів педагогами школи організуються подорожі іншими країнами, де учні вдосконалюють мовленнєві навички, розширюють світогляд, знаходять нових друзів. Разом із учителями Мозговою Т.Є., Поповою І.М., Завальнюк Н.Є., Пивоваровою Д.В., Стьопіною Г.В., Корінєвою О.А. учні 5 - 11 класів подорожували країнами Європи - Англією, Францією, Німеччиною, Італією.

Усі ці надбання можливі завдяки тому, що творчий потужний колектив учителів  школи  добре усвідомлює головне завдання вчителя - із максимальною увагою ставитись до кожного учня, його інтересів, обдарувань, проблем.

Сподіваємося, що навчальні заклади області будуть зацікавлені досвідом роботи спеціалізованої школи № 3 із даного питання та впроваджуватимуть його у своїх навчальних закладах.

Н. Скрипниченко.
Завідувач ММК.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: образование, инновации в образовании
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама