"Від щирого серця": більше 4 тисяч учнів об'єднала благодійна акція

20.03.2017
1152
0

В рамках Всеукраїнської естафети учнівської молоді "Прапор доброчинності" міська рада старшокласників Торецька підтримала  акцію Донецької обласної ради старшокласників  "Від щирого серця" під гаслом "Твори добро!" Мета акції - надихнути та згуртувати дітей та дорослих на виконання корисних та добрих справ, привернути увагу до важливості цієї події та сприяти розвитку громадської та волонтерської діяльності у вирішенні соціальних проблем, спонукати активній учнівській діяльності, розвитку творчих та лідерських здібностей.

Старшокласники прийняли рішення залучити широкі кола учнів загальноосвітніх закладів  до участі у благодійному русі, поширивши акцію до масового руху. Вони вважають такий підхід більш правильним: творити добро треба  протягом усього життя, а не час від часу. Власним прикладом  доброго ставлення до людей учні старших класів  планують згуртувати  дітей і молодь навколо  загальнолюдських моральних цінностей.

У акції  взяли  участь 4200 учнів загальноосвітніх  закладів  міста.

Діти, вчителі та батьки не стоять осторонь чужої біди. Трагедія  в Авдіївці  не залишила байдужим нікого. Діти та вчителі усіх загальноосвітніх шкіл міста організували збір та передачу теплих речей, білизни,  медикаментів, грошей,  іграшок жителям постраждалого міста.  Учні школи-інтернату зібрали  кошти  для родини, яка втратила житло під час обстрілу.
Учні  загальноосвітніх навчальних закладів міста також  підтримали воїнів АТО, цього  разу діти  подарували їм  малюнки та листівки  із побажанням добра та миру.

"Чужий біль - мій біль", - вважали діти, збираючи кошти на лікування тяжкохворих дітей. Так, учні ЗОШ №№ 9,16,20 зібрали 11875 грн. для лікування тяжкохворих учнів їхніх шкіл.

Загальне бажання допомогти тим, хто цього потребує, уже вкотре об'єднало усіх небайдужих. Увесь час діти пам'ятають, що ветерани війни та праці - особлива категорія людей, вони  чекають на допомогу і підтримку. Учні  шкіл відвідали ветеранів, надали допомогу  по господарству, у придбанні ліків та продуктів харчування.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки, - це особлива категорія неповнолітніх, які постраждали від  лихих  ударів долі. Деякі з них опинилися у центрі соціально-психологічної реабілітації, він став для них тимчасовим притулком. Допомогти  дітям подолати життєві  труднощі вирішили учні ЗОШ №№ 2, 21. Вони власноруч випікали солодощі,  зібрали одяг, підготували концертну та ігрову програму.

Гучними оплесками  зустрічали маленьких акторів із СЗОШ №3, ЗОШ №16  дітлахи ДНЗ     №№ 8,15. Вони із задоволенням подивилися  лялькову виставу,  пограли у цікаві рухливі  ігри.  Малюкам  подарували  іграшки, виготовлені  школярами  самостійно.

Зима - важкий час року не тільки для людини, але і для пернатих. Їм  дуже необхідна допомога "старших братів", щоб не загинути від голоду та холоду. Тому в школах міста  пройшла   акція "Нагодуй пташку". Діти змайстрували 284 годівнички та розвісили їх  на деревах. Щодня учні разом з класними керівниками годують  птахів. 

Незвичайну акцію провели учні СЗОШ №3, вони назвали її "Подаруй квітам друге життя".  Кожна квітка має бути красивою, тому треба вчитися правильно доглядати за нею, мати певні знання  щодо вирощування рослин, своєчасно поливати  і правильно доглядати  за нею. Тож  19 рослин побували у "природній лікарні", де їм надано відповідну допомогу юних біологів.
Отже, акція "Від щирого серця" закінчилася, але  щирі серця завжди готові творити добрі справи на користь людям.

Т. Мозгова.
 Методист ММК.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: твори добро, благотворительная акция, Школьники
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама