Військово-цивільна адміністрація - як один із методів вирішення проблем міста

22.05.2017
1464
0

Військово-цивільна адміністрація - як один із методів вирішення проблем міста

12 травня 2017 року президент України Петро Порошенко підписав Указ №128/2017 "Про створення військово-цивільної адміністрації в м. Торецьку". Для того щоб розвіяти хибні судження про майбутню діяльність зазначеного органу наводимо роз'яснення.

Створення військово-цивільної адміністрації в місті не має нічого спільного з "военным городком", це помилкова думка, нажаль, багатьох. Військово-цивільні адміністрації населених пунктів створюються фактично з нуля для забезпечення, в першу чергу, охорони безпеки та цивільного правопорядку на відповідних територіях, а також для забезпечення якісного надання державних послуг населенню. Крім того, на терито-ріях, що межують із зоною бойових дій, необхідно забезпечувати охорону громадського порядку. Військово-цивільна адміністрація - це тимчасовий державний орган у складі Антитерористичного центру при СБУ, а не військове формування.

Основна функція цих адміністрацій - забезпечення нормальної роботи влади на місцях на певних територіях, які межують із зоною бойових дій. В даний момент частина місцевих рад на цих територіях не функціонує.

Наразі військово-цивільна адміністрація міста Торецьк знаходиться на стадії реєстрації відповідно до чинного законодавства України, після чого розпорядженням керівника Донецької обласної ВЦА буде призначений керівник військово-цивільної адміністрації м. Торецьк та сформований штат працівників.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ГП Торецкуголь, работа шахт города, добыча угля
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама