Виховуємо патріотів

13.09.2011
1879
0

Урок патріотичного виховання, присвячений двадцятій річниці незалежності України «Любіть Україну у сні й наяву», проведений 1 вересня у шостому класі ЗОШ № 20 (кері­вник Чумакова Л. В.), розпочався привітанням зі святом незалежності України та 1 вересня бібліотекаря філії № 3 ЦБС м. Дзержинська та ведучих Шестопал Андрієм та Рухленко Єлізаветою. Завдяки оформленій виставці «Нелегкий шлях до свободи та демократії» з українськими рушниками та червоною калиною клас перетворився у затишну світлицю. Діти в українському вбранні з великою любов’ю розповідали вірші про нашу неньку Україну:

Одна Батьківщина, і двох не буває

Місця, де родилися, завжди святі,

Хто рідну оселю свою забуває,

Той долі не знайде в житті.

І ось урочисто залунав Гімн України, і маленькі українці Пушкар Анастасія та Петренко Олександр привітали присутніх на святі, як і годиться за народними традиціями, хлібом – сіллю.

Даруємо хліб на рушнику -

І ніби між серцями сонце сходить,

Таке ясне, неначе згода

Між двох людей і між народів.

Вірші змінялися українськими народними піснями «Ой у лузі червона калина», «Ой на горі та женці жнуть» за виконанням  Пушкар Анастасії, та «Пісні про Україну» за виконанням Рухленко Єлізавети.



Метою проведення цього уроку було формування національної свідомості, любові до рідної землі, мови, історії, виховання патріотизму та гордості за свою Батьківщину. Урок 1 вересня вдався на славу, очі дітей світилися любов’ю і гордістю за неповторну нашу неньку Україну.

О. Скорик. 

Бібліотекар філії № 3.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ОШ № 20, библиотеки, Урок патриотического воспитания
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама