Виникла проблема повинна вирішуватися на державному рівні

23.03.2017
1313
0

Президенту України Порошенко П.О.
Голові Верховної Ради України Парубію А.В.
Прем'єр-міністру України Гройсману В.Б.

Звернення
(прийняте Щербинівською селищною радою 28.02.2017 та відправлене 02.03.2017)

Ми, депутати Щербинівської селищної ради, селищний голова, мешканці селищ Щербинівка та Петрівка міста Торецька, які знаходяться в зоні проведення АТО на території Донецької області, дуже занепокоєні блокуванням руху залізничного транспорту представниками добровольчих батальйонів за підтримки деяких народних депутатів України, та розміщенням блокпосту на залізничному переїзді поблизу станції Кривий Торець.

Вважаємо, що депутати, які самі приймають закони, в першу чергу повинні сприяти їх виконанню в українській державі, не допускати погіршення економіки, умов проживання людей, їх захисту та безпеки.

Розміщення блокпосту біля станції Кривий Торець в центрі селища, на основній в'їзній дорозі, де рухається приватний та громадський транспорт, в разі загострення ситуації може мати певні наслідки та поставити під загрозу життя людей, в тому числі дітей, які навчаються в загальноосвітніх школах №20 та №21, розташованих поблизу.

На станції Кривий Торець здійснюється вивантаження та навантаження вантажів, їх формування за призначенням, в тому числі до станції Фенольна, де розташоване підприємство ТОВ "НВО "Інкор і Ко", яке виробляє вибухонебезпечну продукцію - нафталін та фенол. А це в свою чергу паливно-мастильні та небезпечні речовини, які у разі виливу та спалахування можуть привести до негативних екологічних наслідків.

Землі Щербинівської селищної ради межують з Новгородською селищною радою, на території якої розташоване вказане хімічне підприємство та його шламонакопичувачі з небезпечними відходами хімічного виробництва, пошкодження яких можуть привести до зараження річки Кривий Торець, яка протікає через наші селища, а в подальшому - водного балансу частини України.

Ми звертаємося до вас з проханням розглянути цю складну ситуацію стосовно блокування шляхів автомобільного та залізничного сполучення.

Сподіваємося, що виникла проблема та складне питання торгівлі з окупованими територіями повинні вирішуватися за вашої участі на державному рівні та в правовому полі.

Селищний голова Н. М. Бергій.
Секретар селищної ради Л. В. Падалко.
Голова постійної комісії з планування, бюджету, фінансам та соціально-економічного розвитку  Г. В. Качан.
Голова постійної комісії з питань депутатської діяльності, законності та соціального захисту населення  Л. С. Тарнопольська.
Голова постійної комісії з питань освіти, охорони здоров'я, культури, спорту та молодіжної політики  О. М. П'ятченко.
Голова постійної комісії з питань комунального господарства, транспорту, з'вязку, розвитку малого та середнього бізнесу В. І. Гецанін.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: блокада Донбасса, открытое письмо, президент
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама