"Все починається з мами!"

26.05.2017
1002
0

Мама, мати, матуся… Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово, бо ним ми звертаємося до найближчої, найдобрішої, найкращої, найми-лішої для нас людини.

Любов материнська не знає кордонів, страху, сумнівів.

У травні, коли прокидається природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, коли травами і квітами замаїться земля, теплий весняний вітер приносить до нас свято Матері. На честь цього свята у школі №21 було проведено гру-квест "Все починається з мами!", на яку школярі запросили своїх найдорожчих, найулюбленіших, найдобріших мам.

Підготовка до свята розпочалася заздалегідь, учні розподілилися на команди, придумали цікаві назви. "Барбарики" - так назвали свою команду учні 6 класу, учні 7 класу своїй команді придумали назву "Капітошки", а 8 клас вибрав "Загін покемонів".

У цей день класи школи, шкільне подвір'я перетворилися на "станції": "Літературна", "Ораторська", "Мистецька", "Ласкаві слова", "Пазли". На кожній станції учнів чекали цікаві завдання, веселі конкурси, доволі складні запитання.

На "Літературній" станції команди читали вірші про маму, придумали прислів'я та приказки про рідну неньку. "Оратори" змагалися у мистецтві чітко, переконливо, аргументовано, емоційно висловлюватися на задану тему. На станції "Ласкаві слова" кожна команда активно намагалася навести приклади ласкавих слів, з якими можна звернутися до мами.  Бажання перемогти у квесті навіть спонукало учнів до створення ласкавих слів - неологізмів - для означення материнської доброти, ніжності, любові. Назва станції "Пазли" говорить сама про себе. Дехто вважає, що це дуже просте завдання, але конкурсантам довелося прикласти зусилля.

Справедливому, компетентному журі було важко підвести підсумки гри-квесту, бо всі команди були активними, завзятими, проявили велику волю до перемоги, проте "Загін покемонів" виявився найспритнішим і посів перше місце, друге - команда "Капітошки", а третє - "Барбарики".

Школярі підготували для мам святковий концерт, у якому пролунали пісні: "Мама" (5 клас), "Мамина сорочка" (6-7 класи). Танцювальний колектив "Україночка"  (керівник Субота К.В.) порадував мам своїми танцями: "Україна", "Дівчина-весна", "Хіп-хоп". Із захопленням глядачі сприйняли виступ інструментально-шумового оркестру (керівник Лобачова  Ю.В.) з композицією "Золоті зерна кукурудзи".

Концерт мамам дуже сподобався. Були задоволені й самі "артисти".

Свято Матері стало у нашій школі вже традиційним, але гра-квест внесла нові нотки у цей захід.

ЗОШ №21.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ош 21, игра квест
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама