З прагненням до культурного надбання

21.11.2014
1110
0

Мова - це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніше надбання віків, мова - це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, інтелектуальна діяльність народу.
О. Гончар.

9 листопада у День Преподобного Нестора-Літописця відзначається День української писемності та мови. Українська земля народила сина, який усвідомлював значення всього, що відбувається на ній, прагнув зберегти національну пам’ять з вірою в те, що її не розгублять, а примножать нащадки. Нестор-Літописець стояв біля витоків української писемності.

В цей день традиційно проводяться різноманітні заходи у навчальних закладах. Учні зазвичай пишуть диктанти, приймають активну участь у  тематичних вікторинах з української мови. Метою проведення свята є виховання почуття глибокої любові до мови, свого роду. Ознайомлення учнів з історією України, прагнення своєю працею примножувати здобутки українського народу.

Аби вшанувати писемність та слово, простежити етапи розвитку письма, історію української мови, в ЗОШ І-ІІІ ступенів     № 7 було проведено низку заходів.
Тиждень української мови та писемності відкрила урочиста лінійка, на якій учні школи мали можливість поглибити знання про українську мову, її історію, прослухали інформацію про життя печерського святого Нестора Літописця, ознайомилися з планом проведення  тижня, завданнями.

Школярі мали змогу ознайомитися з новинками художньої літератури, що було представлено на виставці в бібліотеці. Конкурс декламаторів віршів про мову «Рідна мова солов’їна» пройшов на високому рівні, бо всі учасники старанно готувалися до цього дня, вкладали душу в читання поезії напам’ять. Під час проведення свята учні демонстрували яскраві презентації, глибокі знання мови, винахідливість, кмітливість, ерудованість і творчість, довели, що вони гідні нащадки українського народу.

Педколектив ЗОШ № 7.

 

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: украинская писменность, Украинский язык, мова
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама