"Журавлики пам'яті та надії"

10.05.2017
1105
0

До дня пам'яті Чорнобильської трагедії у централізованій бібліотечній системі м. Торецька стартувала акція "Журавлики пам'яті та надії".

Бібліотекарі разом з читачами виготовили паперових журавликів на знак цієї трагедії. Знайомили присутніх з трагічними сторінками історії на Чорнобильській АЕС, з атомною трагедією японського міста Хіросіма, та про маленьку дівчинку Сасакі Садако, яка після ядерного вибуху захворіла невиліковною хворобою.

В японців є легенда: якщо хвора людина зробить тисячу журавликів, то хвороба від неї відступить. Тому маленька дівчинка почала складати журавликів, але променева хвороба виявилась сильнішою за чудесну легенду. Її мрії на одужання так і не судилося справдитися, та вона стала символом віри у мирне майбутнє та уособленням всіх дітей, які постраждали від атому.  Завдяки Садако, паперовий журавель став міжнародним символом миру.

Для японців журавлик - священна птаха, яка є символом удачі, благополуччя та надії.

Читачі, які завітали у цей день до бібліотек-філій, мали можливість власними руками зробити паперових журавликів, у які втілили своє бажання миру та подарували їх мешканцям міста.

О. Кузнецова.  Бібліограф ОМіБВ ЦБС м.Торецька.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: библиотеки, Авария на ЧАЭС
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама