Про Мирослава Продана - Досьє, Біографія, Життя, Новини, Фото

28.05.2020
1368
1

Про Мирослава Продана - Досьє, Біографія, Життя, Новини, Фото

Експерт з питань податкової та митної політики Мирослав Продан народився в невеликому селі Кукавка Вінницької області 8 жовтня 1979 року. Першу вищу освіту менеджера митної справи він отримав у 2003 році, закінчивши Рівненський інститут слов'янознавства при Київському славістичному університеті. Далі, у 2006 році Продан закінчив Університет Державної фіскальної служби за фахом "економіка підприємств". У 2013 році Продан отримав ступінь магістра державного управління в Національній академії державного управління при Президентові України.

Свою кар'єру в податкових органах він почав вже у 2005 році. Через 3 роки Продан обіймав керівні позиції у Вінницькій і Черкаській областях. Просуваючись по кар'єрних сходах, Продан отримав посаду в.о. заступника Голови Державної фіскальної служби України, а пізніше став і Головою ДФС.

Робочі досягнення

За роки роботи в Державній фіскальній службі, Мирослав Продан разом зі своєю командою змогли добитися значних результатів. Так, навесні 2017 року не пощастило ввести Електронний реєстр відшкодування ПДВ що дозволило забезпечити прозорість адміністрування податку. Контроль над формуванням податкових зобов'язань та оплати податку був автоматизований. У 2018 році всі послуги для фізичних осіб-платників, включаючи перевірки та довідки, були переведені в онлайн. Митниця під керівництвом Продана перейшла на оформлення декларацій за принципом «Єдиного вікна».

Ще одним значущим досягненням Мирослава Продана вважається запуск проекту e-Receipt для підприємців. Їм запропонували використовувати не традиційні РРО, а сучасні ноутбуки, планшети або смартфони. За допомогою цього проекту вести облік стало простіше, комфорт роботи підприємців підвищився, а також зважилися багато питань, пов'язаних з касовими апаратами: їх експлуатацією та обслуговуванням.

Вдалося домогтися істотних змін і в питанні контрабанди. Команда Мирослава Продана скористалася сервісом Prozorro, щоб закупити скануючі системи для пунктів пропуску, що дозволяють відстежити вміст всіх вантажів. Одним з гучних справ ДФС став експорт лісу-кругляка, який вивозили з України в величезних кількостях. Митниця відстежувала кожну фуру, що серйозно позначилося на обсягах контрабанди. Це згодом стало причиною відкриття судової справи проти Мирослава Продана, яка була закрита через відсутність будь-яких доказів його провини. Вважається, що ця справа мала замовний характер, оскільки одним з головних контрабандистів було Держлісагентство, очолюване соратником Генпрокурора Юрія Луценка.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Мирослав Продан, життя, Досьє, фото, біографія, новини
Об авторе
1 Комментариев
avatar
0
1
У зв'язку з чим опублікована дана публікація? Його в Торецк прислали? Теж має недобудований будинок?
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама