Страна победившего майдана

10.03.2018
1372
0

ДИРЕКТОРУ НАЦІОНАЛЬНОГО АНТИКОРУПЦІЙНОГО БЮРО  УКРАЇНИ/НАБУ/
СИТНИК  А. С.
м. Київ
від ШВЕД ІГОРЯ АНАТОЛІЙОВИЧА
який мешкає по адресу:
вул.. Мурахтова б.10 кв. 6
м. Кам'янське
Дніпропетровської області
т. 0665986840

Дякую за Вашу відповідь за № 112-192/44456 від 01.12.2017р. Національного антикорупційного бюро  України/НАБУ/,  у форматі  PDF на мою  електронну адресу. Відповідь надана, РОЗУМІЮ, як РЕАКЦІЯ на мою статтю: «ЧИ МОЖНА  РОЗРАХУВАТИ КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ НА УКРАЇНІ?».  Не сприймаю, як особисту образу те,  що мені направлена тільки копія. Головним чином лист був пере направлений Головному управлінню Національної поліції в Дніпропетровській області. Вважаю,  це привільним рішенням. Тільки воно ДУБЛЮЄ моє. Я направив таку ж статтю до МВС України!  А перелік абзаців та статей Закону України «Про національне антикорупційне бюро України» про завдання /НАБУ/, які майже на сторінку, викладені у «посланні», рахую, - це НЕПОВАГА до юристів НАЦПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ. Про мене мова вже не йде, хоч я володію Інтернетом та ознайомився з деякими законодавчими актами НАБУ та про НАБУ. Тепер, що стосовно статей Цивільного,  Адміністративного та інших Кодексів України. Працівники НАБУ,  НЕ БАЖАЮЧИ ПРАЦЮВАТИ, «НАПРАВИЛИ» мене до суду! Для звернення до суду я повинен ЮРИДИЧНО грамотно ОФОРМИТИ ЗАЯВУ. Хоч маю дві вищі освіти, тим не менш заява до суду – це ОБОВ’ЯЗОК  АДВОКАТА або людини з юридичною освітою, яку я не маю!

    Я пенсіонер  за  віком, маю мінімальну пенсію та за Законами України повинен отримувати безоплатну вторинну юридичну  допомогу.  04.07.2016р. я отримав талон про прийняття звернення, про надання безоплатної вторинної допомоги. Звернення від 01.07.2016р. реєстраційний № 788-2.  Також я підписав довіреність від 13.08.2016р., згідно якої мені нібито було призначено адвоката.  АЛЕ!!! Ні ДОВІРЕНОСТІ, НІ АДВОКАТА на сьогоднішній день НЕ МАЮ! Директор Дніпродзержинського місцевого центру з надання вторинної безоплатної допомоги  ЛИСАК С.О. ВІДМОВИВ МЕНІ НЕОБҐРУНТОВАНО у підписанні довіреності адвокату з урахуванням змін та доповнень. «ВОНИ ПРАВІ»! ? Звернувся з  письмовою заявою та особисто до  Заступнику директора регіонального центру  з надання безоплатної правової допомоги у Дніпропетровській області ТУТОВОЙ Н.Г. з цього питання. Отримав ВІДПИСКУ  № 07-17/497 від 25.07.2016р. за підписом Директора Л.Яцуба. Позитивного результату немає. «ВОНИ ПРАВІ»!!?? Не зважаючи на те, що юристи з Безоплатної правової допомоги інших міст України та юристи з інших Юридичних та Адміністративних структур, до яких я звертався, вважають, правим мене, питання позитивно не вирішується! До речі, юристи до яких звертався я з консультацією, дуже високоосвічені, грамотні та поважні  громадяни України. І все одно директор С. Лисак – «ПРАВИЙ»!?. Не знаю, що тут відіграє роль. Може в нього з керівниками з Дніпропетровської безоплатної правової допомоги спільні  матеріальні, сексуальні, а може міжвідомчі  стосунки/корпоративна солідарність/, але «ВОНИ ПРАВІ»!!!??? «Чому «ВОНИ ЗАВЖДИ ПРАВІ»??? Не знаю чи стосується це НАБУ, бо особисто в мене ХАБАР ніхто не вимагав, але ж і РЕЗУЛЬТАТУ НЕМАЄ. Адвоката мені так і НЕ НАДАЛИ. Так що, звертаюсь до  працівників Національного антикорупційного бюро  України/НАБУ/;  не треба мене «ПОСИЛАТИ»…!

Тепер, що конкретно стосується обов’язків НАБУ та і самого НАБУ у м.Кам'янське Дніпропетровської області.  22/двадцять два/ роки юридично(можу підтвердити документально), а фактично усі тридцять, я не можу ПРАЦЕВЛАШТУВАТИСЯ на роботу у місті Кам'янське/колишнє  м. Дніпродзержинськ/ Дніпропетровської області, відповідно моїй освіті та фаху! Причина проста: Я НЕ ДАЮ ХАБАР!!!  І зараз, коли я вже на пенсії, але згідно Законодавства України маю право отримувати  інформацію та направлення на роботу у працівників Кам'янського міського  центру зайнятості м. Кам'янське я звертаюсь, підкреслюю, на ЗАКОННИХ підставах до МЦЗ  м. Кам'янське з питання працевлаштування. Я не надаю у своєму листі  інформації по Законодавчим актам, щоб не займати зайвого місця. Рахую грамотні люди мене зрозуміють, з’ясують їх суть та погодяться зі мною. А ті хто не володіє Законодавчою базою чи не бажає її сприймати,  так і залишаться з своїми «проблемами», мабуть їм це і не треба. Що ж змінилося у Міському центрі зайнятості м. Кам'янське з часів «Революції гідності», крім назви? По-перше змінили керівника. По-друге вже з мене особисто хабар не вимагають. Але попасти до працівника служби зайнятості для мене стало проблемою. Талонів на прийом до «фахівців», то «не вистачає», то «фахівці зайняті»! Особливо «модно»  стало останнім часом причина: «збій у комп’ютерній мережі»!?

Таке складається враження, що «ХАКЕРНА АТАКА» по всій України вже закінчилася, а у МЦЗ м. Кам'янське, ЩЕ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ! За час свого находження на обліку в МЦЗ я неодноразово звертався з заявами у всі адміністративні та юридичні організації з прохання про ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ на законних підставах без надання ХАБАРА. ОТРИМАВ біля ста /94/ листів відповідей/можу надати/ -  ВІДПИСОК де  вони ЗАВЖДИ ПРАВІ!? Вдумайтеся у цифру: ДЕВ’ЯНОСТО ЧОТИРИ відповіді. І це все для того, щоб «ПРИКРИТИ» КОРУПЦІОНЕРІВ. Ну, ясна річ, що і зараз я не можу отримати направлення на роботу згідно мого фаху та фізичних можливостей! Розумію, що з корупцією важко боротися. Довести, що спеціаліст Державної служби  вимагає чи бере ХАБАР важко. Існують багато «способів уникнути» зустрічі з правоохоронцями: посередники, кадровики підприємств та відомств, родинні стосунки та й не обов'язково брати гроші на робочому місці. Також  УПІЙМАТИ якогось  Державного службовця –  «МІЛКУ ЧИНУШУ» не дуже ПРЕСТИЖНО, інша справа - ДЕПУТАТ!? До того ж, якщо б і захотів рядовий громадянин України звернутися  до відділення НАБУ у м. Камянське, то неясно де воно і як воно? Особистого сайту  в нього немає, електронної адреси, навіть на сайті Центрального апарату не існує. Мабуть, «У ПІДПІЛЛІ» або суцільно «ПІД ПРИКРИТТЯМ»! Тому рахую – КОРУПЦІЯ у м. Кам'янське  ПЕРЕМОГЛА   Національне антикорупційне бюро  України/НАБУ/ у ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ !

    На сьогоднішній день у Міському центрі зайнятості/МЦЗ/ м. Кам'янське більш ніж  300/триста/  вакансій для працевлаштування. І так на протягу останніх п'яти місяців. Цікаво скільки  безробітних отримують матеріальну допомогу? Та невже серед них усі фахівці лікарі, юристи чи хоча б інженери – люди з вищою освітою??  Яка кількість безробітних , не маючих освіту чи маючих середньо спеціальну,  отримують МАТЕРІАЛЬНУ ДОПОМОГУ, при наявності  більш ніж ТРЬОХСОТ ВАКАНТНИХ ПОСАД/головним чином робочих/??? Одне діло брати ХАБАР за працевлаштування у  тисячу(туди сюди) гривень і зовсім інше НАНОСИТИ Бюджету Державі Україні МАТЕРІАЛЬНІ ЗБИТКИ у великих масштабах!  Хабарник  Держслужбовець не тільки порушує закони про корупцію, але і підпадає під інші статі Кримінального Кодексу про розкрадання державного Бюджету!! Цікаво,  як ж він буде повертати ХАБАР у разі не виконання своїх зобов’язань перед хабародавцем???

   У Кримінальному Кодексі України та і у інших теж,  слово ХАБАР замінили більш «дипломатичним» словосполученням: НЕПРАВОМІРНА ВИГОДА!? Та суть від цього не змінилася. Більш об’ємного українського слова, яке  відображує жадобу,  непорядність  та інші негативні риси людини, не знаю. Тому  хочу перефразувати крилатий вислів колишнього Першого Президента СРСР  М.Горбачева:  «Борис – ти не прав!(рос.)». У нас в Державі Україні вона повинна лунати як: ХАБАРНИК – ТИ ЗАВЖДИ НЕ ПРАВИЙ!

    Це моя Україна і УКРАЇНА ВЕЛИКОГО СЛОВ'ЯНСЬКОГО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ!!  Сподіваюсь, що боротьба з корупцією ніколи не закінчиться, бо ХАБАРНИКАМ НА УКРАЇНІ НЕ МІСЦЕ!!!

    Залишаюсь з ПОВАГОЮ  до працівників Національного антикорупційного бюро  України /НАБУ/,  справжніх  борців  з ХАБАРНИЦТВОМ  в Україні, інколи ми чуємо про їх діяльність  і бачимо результати їх праці, та з НЕ ПОВАГОЮ до керівників «ВІДПИСУВАЧІВ» чи «ПАПЕРОЗАБРУДНЮВАЧІВ», хто у своїх корисних інтересах прикриває порушників Законів України. На мій лист письмово відповідати не обов’язково. Для мене важливий РЕЗУЛЬТАТ!!!

          Січень 2018р.                                                                      І.Швед

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: тарифи ЖКХ, коррупция в Украине
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама