1"/> Про здійснення державних закупівель - Торецкий городской форум - Страница <span class="current-page">1</span> - Новости.Торецк.Онлайн
Торецк.Онлайн

Сегодня: Четверг, 28.03.2024


  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Sergey_L  
Торецкий городской форум » Форум г. Дзержинска » Партии и общественные организации » Про здійснення державних закупівель (Прийняття Закону України)
Про здійснення державних закупівель
Sergey_LДата: Пятница, 02.07.2010, 15:16 | Сообщение # 1
Sergey_L
Рабочий
Группа: Модераторы
Сообщений: 19
Награды: 4
Статус: Отсутствует
Сергій Тігіпко:
«Прийняття Закону України
«Про здійснення державних закупівель»
зробить цю сферу прозорою і різко зменшить корупцію»

Прийняття Верховною Радою закону про державні закупівлі дозволить вивести з тіні процеси держзакупівель та забезпечить значну економію державних коштів.
Відтак це значно зменшить прояви корупції та інших зловживань. Так Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко прокоментував сьогодні прийняття депутатами нової редакції Закону України «Про здійснення державних закупівель», яка враховує пропозиції Президента України та Уряду й узгоджена з міжнародними експертами.
На думку Сергія Тігіпка, надзвичайно важливим моментом є те, що Законом передбачено розмежування функцій вироблення державної політики і контролю за здійсненням держзакупівель. Перша функція закріплена за Міністерством економіки, тоді як контроль покладається на Антимонопольний комітет України як орган оскарження.
Також Законом передбачено удосконалення механізму оскарження. Делеговані Антимонопольному комітету повноваження не дозволять перетворити його в інструмент штучного затягування завершення процедури закупівель і забезпечуватимуть зацікавленість замовника усувати виявлені порушення. Тепер подання скарги не призупинятиме процедуру закупівлі (за винятком випадків, коли Антимонопольний комітет приймає відповідне рішення), що зменшить зловживання у сфері держзакупівель.
Створення прозорого і зрозумілого інструменту, який регулює державні закупівлі, є продовженням економічних реформ, спрямованих на стабілізацію державних фінансів, розвиток бізнесу і чесної конкуренції в країні. «Прийняття цього Закону наблизить Україну до створення зони вільної торгівлі з ЄС. Цей документ значно посилить позиції України у переговорному процесі із Світовим банком та Європейською комісією щодо продовження співпраці з ними», - підкреслив Сергій Тігіпко.
Прес-служба Сергія Тігіпка

Прикрепления: 8860994.jpg (20.0 Kb)


Это невозможно! - сказала Причина.
Это безрассудство! - заметил Опыт.
Это бесполезно! - отрезала Гордость.

Попробуй... - шепнула Мечта.

 
Торецкий городской форум » Форум г. Дзержинска » Партии и общественные организации » Про здійснення державних закупівель (Прийняття Закону України)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: