18 фестивалів на низькому старті

21.06.2019
867
0

18 фестивалів на низькому старті

18 фестивалів на низькому старті з 18 міст, перетворює активістів, представників виконавчої влади, шахтарів, вчителів, програмістів, художників та бізнесменів, на єдиний рух розвитку власного міста.

П’ятиденний лекторій наповнився прикладною інформацією. Учасники, маючи концепцію фестивалю, доопрацьовували грантову заявку після прослуханих лекцій по PR та комунікації, SCRUM та розвитку людського капіталу.

“Коли я поїхав на академію, мої колеги казали: “Навіщо це тобі? Все дуже підозріле, бо безкоштовне!”. Відговорювали друзі, але мені цікаво було трохи змінити діяльність. Я спробував, адже спочатку йшло навчання, і ось, пройшовши 2 модулі, наша команда стала найкращою!”, - розповідає Максим Мокрий, учасник команди з м. Вугледар, яка вже вдруге допомагатиме організовувати фестиваль.

Минулого року вугледарці прийшли на навчання з метою перетворити своє місто зі “спального району” Донецька на комфортне середовище, де є місце культурній програмі.

Учасники академії почерпнули цілий ряд практичних кейсів із фандрайзингу від Руслана Краплича, тож уже у стінах лекторію почали вибудовувати стратегію для отримання фінансування на фестиваль у своєму місті.

Не завадить трохи коштів і команді з Лисичанська, яка мріє показати своїм проектом, наскільки місту потрібна сучасна культура.

“У нас давно прийняли закон про декомунізацію, але Лисичанськ лишається “совковим”. Культурна спадщина породжує відповідне мислення. Здається, люди ще продовжують жити минулим. Наша команда хоче перетворити радянські пам’ятки на сучасні арт-об’єкти, адже нашому місту так потрібно зрозуміти, що тут живе молодь і молоді потрібне майбутнє”, - розповідає Віталій Матухно, учасник команди з м. Лисичанськ.

Засновниця школи піару Марина Говорухіна поділилася з присутніми активістами таємницями успішної комунікації. Покрокові розбори комунікаційних механізмів і виконання учасниками завдань лекторки сприяли тому, що деякі команди переформували свою комунікаційну стратегію.

Ефективно попрацювали команди з розподілом ролей та формулюваннями завдань після лекторію від SCRUM-майстра Дмитра Калениха. «Ви вже маєте найважливіше для фандрайзингу – базу контактів. Не маєте? Тоді познайомтеся з тими, хто за сусіднім столом. У залі представники влади, громади і бізнесу – пора обмінюватися контактами і досвідом. Фанрайзинг це той же френдрейзінг», - порадив лектор.

Фестиваль «З країни в Україну» і його освітня підготовча частина – це тісна співпраця між людьми. Тому однією із лекторок академії була спеціаліст із HR, фахівчиня по роботі з людським капіталом Галина Андрик. Про «принцип сендвіча» лекторка розповіла із залученням учасників із зали: «Ви маєте похвалити свого співробітника, навести всі його позитивні риси в роботі, тобто підготувати булочку, а вже потім її наповнити інгредієнтами, тобто застосувати «але» і проговорити ті моменти, які вам у колеги не подобаються».

Окрім дієвих лекторіїв, які доповнюють знання культурних менеджерів, наскрізною ниткою проходило поняття ідентифікації для свідомих дій. Для цього всі учасники академії разом з професором Володимиром Моренцем відвідали показ фільму про письменників «Розстріляного Відродження» «Будинок Слово». Фільм про жорстоку правду, про знищення культурного прошарку кожного глядача змусив переосмислити багато речей, а логічним завершенням заходу стала екскурсія до того самого будинку на вул. Культури, 9 у місті Харкові.

Практичні знання, філософські лекції та співпраця з менторами сприяли формуванню проектів від кожної команди. Всі вони були презентовані 16 червня. Бали за роботу над домашніми завданням, якість грантових заявок та оцінки журі під час захисту вирішили подальшу суму міні-грантів для реалізації ідеї фестивалю. Найвищі бали отримали команди з Вугледара, Покровська та Мукачева. Усі інші команди, які отримали сертифікати з меншою сумою гранту обіцяли не засмучуватися, адже мають знання з фандрайзингу і знайдуть додаткові кошти на реалізацію мрії.
Тож уже з 2 серпня стартує мандрівний фестиваль, який охопить шість областей України.

Фестиваль «З країни в Україну» - масштабна культурно-просвітницька подія. Це майстер-класи народних ремесел, демо-зона новітніх здобутків України, відкрита бібліотека, дитячі і юнацькі активні ігри, кінопокази найкращих зразків вітчизняного кінематографу, лекції для дорослих та дітей і, звісно ж, драйвовий вечірній рок-концерт! У кожному місті фестиваль триватиме один день, а в його організації візьме участь як команда Фундації соціальних інновацій «З країни в Україну», так і місцеві активісти. Проведення фестивалів «З країни в Україну» стали можливими завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

«З країни в Україну» - це 5 років організації подій, 55 міст України, 14 напрямів роботи з ключовою ідеєю формування нової української ідентичності та показом якісних позитивних змін країни. Цього року мандрівний культурно-просвітницький фестиваль відбудеться вшосте і охопить  18 міст України із заходу, півдня і сходу. За час проведення фестивалю відвідувачі і активісти вже побачили наскільки різноманітною є наша країна і скільки талановитих майстрів, артистів та громадських діячів живуть серед нас.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Фестиваль З країни в Україну
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама