У Донецькій області за борги арештовують квартири.

02.03.2008
2067
0
Не бажає населення платити як за отримане тепло, так і за газ, і за воду. Тому щомісячні рейди до злісних неплатників вже стали традицією. Якщо ви відноситеся до їх числа і платити за рахунками не маєте наміру і надалі, не тіште себе марною думкою: може, так пронесе. Ні. Рано чи пізно розрахуватися з боргами, які накопичились, все одно доведеться.
Минулого тижня «в гості» до неплатників відправилися представники Центрально-Міської райадміністрації, виконавчої служби району, комунальних підприємств та міліції. Для проведення рейду заплановано обхід 27 квартир. Загальна сума позовів, пред'явлених неплатникам за комунальні послуги, склала тут 20392,09 грн.
"Всі боржники неодноразово були попереджені, запрошувалися повісткою до суду. Проте зворотного зв'язку ми не відчули. Рівень оплати підвищується після відвідин боржників, проте не з такою швидкістю, як хотілося б”, - розказує головний спеціаліст відділу експлуатації та ремонту житла райадміністрації Тетяна Покиньтеліца.- Досить часто неплатниками виявляються якраз спроможні, не бідні люди, - говорить державний виконавець Центрально-Міської районної виконавчої служби Віра Савенко. - Хоча основна маса боржників все-таки неблагополучні верстви населення. Є і такі, для яких не платити за комунальні послуги - багаторічна традиція.
На питання, яка доля чекає таких неплатників, яким попросту чимось закрити свої борги, виконавці відповідають: - Якщо за ними значиться яке-небудь майно, воно може бути арештовано, конфісковано. Тобто борг все одно доведеться погасити.
Минулий рейд все-таки дав свої плоди, протягом наступних двох днів боржниками було погашено 3801,43 грн. За двома квартирами, які абсолютно не відреагували на прохання сплатити заборгованість, управління юстиції підготувало документи на накладення арешту.

Автор: Олена Чернухіна, «Макеевский рабочий», http://ngo.donetsk.ua
О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама