Бережіть первоцвіти

25.03.2014
2262
0

Бережіть первоцвіти

Весна…Зелене царство природи поступово прокидається. На прогрітих сонцем галявинах вже весело цвітуть первоцвіти.

Ми багато знаємо про ці дивовижні рослини, що ростуть у нашій місцевості. Тільки сумним залишається те, що всі вони під загрозою зникнення і багато з них занесені до Червоної книги. Якщо людство і надалі буде так недбало ставитися до природи, то майбутні покоління вже не побачать проліски і підсніжники, конвалію звичайну і сон-траву, калюжницю болотну і шафран сітчастий,мати-й-мачуху і тюльпан змієлистий…

Людям,які  взимку сумували за теплом і  квітами, хочеться неодмінно ближче подивитися на них і, звичайно, зірвати. Через це первоцвітів з кожним роком стає все менше і менше.

Тому ми, учні 1-го та 3 класу, під керівництвом своїх вчителів Винник Т.Є., Булатецької Ю.О. та  членів шкільного самоврядування «Промінь» Булатецького Д. і  Костіна О. взяли участь  в акції «Бережи первоцвіти». Виготовлені нами  листівки ми розклеювали біля магазинів, автобусних зупинок, шкіл, роздавали перехожим.

А ще ми відвідали дитячий садок «Дзвіночок», де розпо­віли малюкам про первоцвіти, продемонстрували їм презентацію «Бережіть первоцвіти», показали казку на новий лад «Вовк та семеро козенят», в якій козенята виступили на захист первоцвітів, дівчатка станцювали  танок квітів.

Вихованці дитсадка були раді зустрічі з нами. Зацікавлено слухали, запам’ятали назви  первоцвітів, вгадували їх за картинками. Діти обіцяли, що  будуть берегти природу і вдома розкажуть про необхідність збереження первоцвітів.

Ми впевнені, що наші заклики про захист перших вісників весни обов’язково знайдуть відгук у свідомості дошкільнят та їх батьків. І тоді, побувавши в царстві природи, вони візьмуть із собою не букетики  квітів, а величезну кількість вражень від милування їх красою і відмінний весняний  настрій.

Якубовський Тарас.

Учень 3 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів №20.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама