Бути "Мати-героїнею" - почесно

05.10.2016
1032
0

Бути

Про підстави, порядок та умови відзначення багатодітних матерів державною нагородою - почесним званням "Мати-героїня"

Почесне звання України "Мати-героїня" присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятеро і більше дітей, за вагомий особистий внесок у справу виховання дітей в сім'ї, за материнську самовідданість, забезпечення умов для повноцінного розвитку здорових, гармонійно розвинутих особистостей, громадян незалежної України. Насамперед особлива увага звертається на духовні, моральні якості осіб, які представляються до присвоєння почесного звання, також конкретні заслуги матері у справі виховання дітей, її авторитет.

Указом Президента України від 02.07.2016 №284/2016 "Про внесення змін до положення про почесні звання України" (далі - Указ) були внесені зміни щодо удосконалення положень чинного законодавства, що визначає підстави, порядок та умови відзначення багатодітних матерів державною нагородою - почесним званням "Мати-героїня".

Відповідно до пункту 17 Указу при представленні до присвоєння почесного звання "Мати-героїня" необхідно надавати документи:

- копію паспорта громадянина України, копію паспортного документа іноземця та документа, що підтверджує місце перебування чи проживання іноземця або особи без громадянства на території України на законних підставах;

- копії свідоцтв про народження дітей; копії документів про освіту дітей; характеристики дітей з навчального закладу, якщо дитина навчається, або з місця роботи, якщо працює (щодо кожної дитини окремо);

- виданий органом внутрішніх справ документ про наявність чи відсутність відомостей стосовно дітей, які перебувають на обліку правопорушників, що не досягли 18 років, у тому числі звільнених зі спеціальних виховних установ; довідка про наявність або відсутність судимості в особи, яку представляють до нагородження, та в кожного з дітей, яким виповнилося 14 років;

- за наявності та за бажанням матері - копії грамот, дипломів, подяк, свідоцтв, листів для визначення внеску жінки у розвиток творчих здібностей дітей, формування в них високих духовних і моральних якостей.

За більш детальною інформацією звертайтесь до відділу з питань молоді та спорту виконавчого органу Торецької міської ради (м. Торецьк, вул. Маяковського, б.26, каб. 1.5, тел. 4-32-91).

Відділ з питань молоді та спорту виконавчого органу Торецької міської ради.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: мать героиня
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама