Це страшне слово "Голодомор"

14.12.2016
1036
0

Це страшне слово

Згідно з Указом Президента України, починаючи з 2000 р. 26 листопада в нашій державі щорічно відзначається День пам'яті жертв голодомору і політичних репресій.

Голод 1932-1933рр. - одна з найтрагічніших сторінок в історії українського народу. Ця трагедія забрала життя мільйонів наших земляків. В українських селах від голоду помирали і дорослі, і діти. Як підрахували історики, у той час в Україні помирало 17 осіб на хвилину, понад 25 тисяч людей щодня. Масове голодування почалося ще у грудні 1931 року й тривало до вересня 1933 року. 22 місяці народ страждав, мучився, вмирав. Кількість жертв - 8 мільйонів чоловік. Це 1/5 усього населення України.

25 листопада у Дзержинському професійному ліцеї було проведено годину-реквієм "Так знищували твій народ", присвячену вшануванню пам'яті жертв Голодомору. Бібліотекар читальної зали центральної міської бібліотеки Горова О.В. спільно з бібліотекарем ліцею Хижняк О.Ю. ознайомили учнів з причинами і наслідками цієї страшної трагедії, провели огляд літератури з даної тематики. Учням були зачитані спогади очевидців, закінчився захід переглядом фільму про страшні події, які залишилися в пам'яті мільйонів людей страшним словом "Голодомор".

26 листопада учні ліцею приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання та долучилися до Всеукраїнської акції "Запали свічку".

Голодомор став най-більшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом та організованістю з боку влади і наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Кажуть, що історії властиво повторюватися. Наше  завдання зробити так, щоб таких трагедій більше не було.

О. Хижняк.
Бібліотекар ліцею.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День памяти жертв голодомора, голодомор
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама