Цікава зустріч з рятувальниками

09.11.2016
1140
0

Цікава зустріч з рятувальниками

У рамках проведення в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 17 місячника пожежної безпеки вже традиційними стали зустрічі з рятувальниками. На осінніх канікулах учні 5-х класів  відвідали 84 професійну пожежну  частину 22 Державного рятувального загону Головного управління ДСНС України в Донецькій області з метою вивчення правил безпечної життєдіяльності.

Начальник  частини Бойко Юрій Віталійович разом із начальником варти Захаровим Сергієм  Миколайовичем радо зустріли школярів  і провели для них захоплюючу екскурсію територією пожежної частини. Рятувальники розповіли про свою професію, наочно продемонстрували пожежно-рятувальний інвентар, обладнання пожежних машин, прийоми пожежогасіння і розповіли про наслідки необережного поводження з вогнем. На екскурсії можна було спробувати себе в ролі пожежного - примірити форму і захисний шолом.

Школярі дізналися про робочий день пожежних, тренування, навчання, необхідні для виконання службових обов'язків, адже рятівник повинен вміти все: виїздити на гасіння пожеж, інколи в зону бойових дій, допомагати людям, які потрапили в біду,  надавати медичну допомогу. Тому представникам цієї професіі потрібно постійно навчатися.

Діти з  цікавістю знайомилися з роботою пожежної служби: задавали питання, знімали все на камери мобільних телефонів. І хлопці,  і дівчата поспішали зайняти місця в пожежній машині, де їм люб'язно дозволили сфотографуватися. Можливо, в майбутньому  хтось із учнів пов'яже своє життя з професією вогнеборця.

На завершення екскурсії  школярам розповіли про правила поведінки під час пожежі,  бойових дій, попередження  пожеж. Завдяки таким заходам діти закріплюють свої знання щодо обережного поводження з вогнем і вміння діяти у випадку надзвичайних ситуацій. 

Г. Іманова.
Класний керівник 5-А класу ЗОШ І-ІІІ ступенів №17.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: МЧС, ОБЖ, спасатели, экскурсия
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама