Державна податкова інспекція у м. Дзержинську доводить до відома:

22.01.2013
920
0

Щодо впровадження системи 

передачі даних від РРО до органів ДПС

Державна податкова служба  України  звертає увагу на те, що у зв’язку з прийняттям «Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів державної податкової служби» та «Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних», затверджених наказом Міністерства фінансів України 08.10.2012 № 1057, в Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій наказом Державної податкової служби України 21.12.2012 № 1159 внесені моделі з версіями внутрішнього програмного забезпечення, що відповідають зазначеним вимогам. Такі версії внутрішнього програмного забезпечення в реєстрі позначені «*****».

Виробники повинні забезпечувати доопрацювання моделей реєстраторів розрахункових операцій, які знаходяться у користувачів, шляхом заміни версії внутрішнього програмного забезпечення відповідної моделі реєстратора розрахункових операцій на версію, що відповідає вимогам документів, введених наказом Міністерства фінансів України 08.10.2012    № 1057.

Доопрацювання слід проводити згідно з «Порядком доопрацювання електронних контрольно-касових апаратів», затвердженим рішенням Державної комісії з питань впровадження електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом при Кабінеті Міністрів України від 30 листопада 1999 р. № 11, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 7 березня 2000 р. за № 133/4354. Обов’язково до формуляра (паспорта) реєстратора розрахункових операцій повинна вноситься відмітка про проведене доопрацювання.

М. Звягільський.

Начальник відділу податкового контролю.

 

Про зміни у заповненні поля "Призначення платежу” 

розрахункових документів

ДПІ у м. Дзержинську повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 07.07.2012 № 817 "Про затвердження порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету” затверджено порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету (порядок №817).

Відповідно до  порядку № 817 при сплаті платежів до бюджету поле "Призначення платежу” розрахункового документа заповнюється таким чином:

поле № 1:

друкується службовий код (знак) "*” (ознака платежу до бюджету);

поле № 2:

друкується розділовий знак ";” ;

друкується код виду сплати (формат ссс - тризначне число);

поле № 3:

друкується розділовий знак ";” ;

у разі здійснення сплати за третіх осіб друкується податковий номер платника, за якого здійснюється така сплата, в іншому випадку проставляється знак пробілу:

а) код клієнта за ЄДРПОУ (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8);

б) реєстраційний номер облікової картки платника податків – фізичної особи (завжди має 10 цифр);

в) реєстраційний (обліковий) номер, який присвоюється органом державної податкової служби (завжди має 9 цифр);

поле № 4:

друкується розділовий знак ";” ;

друкується роз’яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі;

поля  № 5 - № 7  платником податків не заповнюється.

Приклад заповнення поля "Призначення платежу” в розрахунковому документі див. у № 5 «ДШ» від 22.01.2013 р.

У разі виникнення будь-яких питань за довідками слід звертатися до ДПІ у м. Дзержинську (1-й поверх, центр обслуговування платників податків, вікно 3), а також за телефонами: 4-06-03, 4-18-64.

ДПІ у м. Дзержинську.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама