Дітям та молоді - здорове майбутнє

05.10.2016
1299
0

Дітям та молоді - здорове майбутнє

Співробітники Торецького міського відділу кримінально-виконавчої інспекції борються з негативними явищами та соціально-небезпечними хворобами серед дітей та молоді.

Профілактика негативних явищ та соціально-небезпечних хвороб у молодіжному середовищі сьогодні стає однією з найважливіших соціальних задач суспільства. Наркоманія, алкоголізм, табакопаління, ігроманія та інші види соціально-негативних явищ на сьогоднішній час характерні не тільки для певних замкнутих спільнот, члени яких деградовані в соціально-моральному відношенні, але й поширилися серед усіх суспільних верст та вражають своєю сутністю представників найбільш недієздатної та уразливої частини населення - дітей та молоді.

Молодь та підлітки сьогодні як ніколи мають потребу у захисті, умілому і професійному застереженні та профілактиці негативних явищ та соціально-небезпечних хвороб. Давно відомо, що тільки одиницям з мільйонів наркозалежних, алкозалежних та ігроманів вдається вирватися з цього страшного асоціального павутиння. Наркотик, алкоголь і азартні ігри - найсильніша з пасток сучасності, вона чіпко тримає свої жертви, та потрапивши до неї, у десятки разів збільшується ризик щодо таких явищ як: бездоглядність, безпритульність, злочинність, зростання ризику захворювань на супутні соціально-небезпечні хвороби, такі, як ВІЛ/СНІД, ІПСШ, туберкульоз, гепатити та інші.

Найбільш продуктивним методом в боротьбі з негативними явищами є профілактика. Своєчасна профілактика - поняття ємне, що охоплює практично всі сторони суспільного життя і сприяє перебудові свідомості та психології людини, підвищенню її внутрішньої культури, поліпшенню міжособистісних відносин, оздоровленню, урегулюванню конфліктів у родинах, суспільстві та в цілому.

Всесвітня організація охорони здоров'я виділяє декілька форм профілактики негативних явищ та соціально-небезпечних хвороб. Та невід'ємною основою профілактики є  пропаганда здорового способу життя та формування певних соціальних установ позитивної спрямованості серед дітей та молоді.

О. Сігалова.
Психолог Торецького МВ КВІ УДПтС України в Донецькій області.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: трудная молодежь, подростки, негативное влияние
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама