ДПІ у м. Дзержинську інформує:

04.02.2013
922
0

Більшості громадян сплачувати податок 

на нерухоме майно немає потреби

Заступник начальника ДПІ у м.Дзержинську Некрасов Володимир Олексійович під час брифінгу для журналістів повідомив платників податків, що  більшості громадян сплачувати податок на нерухомість не доведеться, оскільки Податковим кодексом України передбачені пільги. Квартири та будинки, площа яких не перевищує 120  квадратних метрів та 250 квадратних метрів відповідно, не оподатковуються. Податок сплачуватиметься лише за ту площу, яка перевищує  ці показники. Громадяни, які мають у власності кілька житлових об’єктів, можуть звернутись до органів податкової служби для визначення об’єкта, за який буде сплачуватись податок на нерухомість. В інакшому випадку пільга буде застосовуватись до того житла, в якому платник податків зареєстрований. З квітня 2013 року громадяни – власники нерухомого майна, яке підпадає під оподаткування, почнуть отримувати повідомлення – рішення про суму податку і платіжні реквізити.

Також платникам податків було нагадано, що до 1 травня 2013 року в Україні триває кампанія декларування доходів громадянам, отриманих протягом 2012 року, і мешканці  м.Дзержинська, які згідно з нормами Податкового кодексу України зобов’язані подати декларацію, або бажають скористатись своїм правом на застосування податкової знижки, можуть отримати консультації з заповнення декларацій за адресою: м.  Дзержинськ, вул. Маяковського, 2а   або за телефоном 4-33-45, або скористатись електронним сервісом на веб сайті ДПС України «Заповнення декларації «on-line» .   

В. Некрасов.

Заступник начальника ДПІ у м.Дзержинську.


Платники податків ДПІ

у Дзержинську сплатили  до

бюджетів майже 130,1 млн. грн.

Про це повідомила під час брифінгу для журналістів перший заступник начальника ДПІ у м.Дзержинську – Федоренко Ольга Григорівна.

Вона, зокрема, наголосила, що за січень-грудень 2012 року забезпечені надходження до Державного бюджету в сумі 32,4 млн. грн. До місцевих бюджетів надійшло 97,7 млн. грн., що на  13,6 млн. грн. перевищує минулорічні досягнення. Таким чином, створюється додатковий ресурс для підвищення соціальних стандартів як в місті, так і в державі взагалі.

Найбільш значимими залишаються такі фундаментальні податки, як податок на додану вартість та податок на прибуток. До загального фонду Держбюджету у звітному  періоді спрямовано           31,8 млн. грн., у тому числі  12,0 млн. грн. податку на прибуток та 15,2 млн. грн. податку на додану вартість. І традиційно в місцевому  бюджетонаповненні вагому роль має податок на доходи фізичних осіб і плата за землю. Місцевий бюджет міста отримав  82,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 6,9 млн. грн. плати за землю. Понадпланові находження склали 1,1 млн. грн. з податку на доходи фізичних осіб та 0,5 млн. грн. плати за землю. Темпи зростання до минулого року становлять 115,1 відсотка та 125,5 відсотка, відповідно.

Перший заступник начальника ДПІ у м.Дзержинську – Федоренко Ольга Григорівна повідомила, що у період з січня по грудень з бюджету повернуто 129,2  тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Тими, хто отримав ці кошти, стали 142 мешканці міста, які скористались правом на податкову пільгу за підсумками декларування доходів, отриманих у 2011 році.

О. Федоренко.

Перший заступник начальника ДПІ у м.Дзержинську.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама