ДПІ у м. Дзержинську інформує:

09.07.2013
912
0

Електронним ключем Мін­доходів 

можна звітувати до органів ПФУ та статистики

Відтепер ключ електронного підпису, виданий акредитованим центром сертифікації ключів Міністерства доходів і зборів, дає змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики України та Пенсійного фонду України, використовуючи безкоштовний он-лайн сервіс "iFinZvit".

Більш детальну інформацію про безкоштовний он-лайн сервіс "iFinZvit" можна переглянути у розділі "Програмне забезпечення" офі­ційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД -http://acskidd.gov.ua.

 

При складанні податкової або митної звітності 

правильно вказуйте назву органу

Шляхом реорганізації територіальних органів Державної податкової та Державної митної служб утворилися відповідні органи Міністерства доходів і зборів України. А це, в свою чергу, призвело до зміни їх назви.

Тому звертаємо увагу, що при складанні податкової або митної звітності необхідно правильно вказувати назву органу, до якого звітуєте.

Перелік територіальних органів Міндоходів, які утворилися, затверджено постановою КМ України від 20 березня 2013 р. № 229.

 

Акцизний податок

Операції за договорами міни, дарування передбачають отримання доходу особою, яка набуває права власності на цінні папери та є об'єктом оподаткування акцизним податком за ставкою 1,5%. Базою оподаткування таких операцій є договірна вартість цінних паперів, визначена у первинних і бухгалтерських документах за будь - якою операцією з продажу, обміну або інших способів їх відчуження.

Операції з цінними паперами, де перехід права власності відбувся до набрання чинності Законом України від 06.12.2012 р. №5519-VI (тобто до 03.01.2013 р.), не підлягають оподаткуванню акцизним податком.

Також не підлягають оподаткуванню операції з інвестиційними сертифікатами незалежно від виду таких операцій (пп.213.2.3 п.213.2 ст.213 Кодексу).

При переході права власності на вексель банку пред'явник такого векселя є платником акцизного податку за ставкою 1,5% суми договірної вартості такого векселя.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама