Єдиний податок сьогодні

02.06.2011
3167
0

Відповідно до Указу № 727/98 суб’єкти малого підприємництва – фізичні особи мають право самостійно обрати спосіб оподаткування доходів по єдиному податку шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку.

Спрощена система оподаткування зменшує податкове навантаження на платників, скорочує документообіг. Суб’­єкти підприємницької діяльності – платники єдиного податку звільнюються від сплати ряду податків та зборів, а також їм надана змога самостійно вирішувати відносно реєстрації платниками ПДВ.

Відповідно до пункту 1 Указу Президенту України від 03.07.1998 №727/98 „Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” із змінами та доповненнями установлено, що спрощена система оподаткування, обліку та звітності запроваджується для таких суб’єктів малого підприємництва:

- фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і у трудових відносинах з якими, включаючи членів їх сімей, протягом року перебуває не більше 10 осіб та обсяг виручки яких від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік не перевищує 500 тис. гривень.

Відповідно до пункту 4 Указу Президенту України від 03.07.1998 №727/98 „Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” із змінами та доповненнями, рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності може бути прийняте не більше одного разу за календарний рік.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: налоговая нагрузка, единый налог, НДС, налоговая инспекция
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама