"Фестиваль українського борщу, вареників та пампушок"

23.08.2019
1394
0

24 серпня до Дня Незалежності України в парковій зоні «Пергола» та міській площі Торецька в рамках Фестивалю «Торецький гулянОК» відбудеться "Фестиваль українського борщу, вареників та пампушок". Старт фестивалю о 16.00 годині.

Організатори заходу — військово-цивільна адміністрація міста Торецьк та підприємці міста.

«Подібний фестиваль в місті відбуватиметься вперше, мета заходу – популяризація українських народних традицій.», - розповідає в.о начальника відділу розвитку малого бізнесу та підприємництва Вікторія Євстигнеєва.
У межах фестивалю відбуватиметься частування справжнім українським борщем, пампушками з часником та варениками від кращих кухарів підприємств ресторанного господарства міста Торецька: кафе «Шалє», кафе «Афіни», кафе «Бродвей», кафе «Солоха», кафе «Дует», кафе «Івушка».

За словами Вікторії Євстигнеєвої, кухарі готують понад 200 літрів борщу, 1000 пампушок, 700 повноцінних порцій різних видів вареників. Ліплення вареників відбудеться кулінарними майстрами під час самого фестивалю, тож кожний зможе стати спостерігачем за цим дійством.
Родзинкою фестивалю стане народний фольклорний колектив «Надія» Будинку народних традицій смт. Щербинівка, які запрошуватимуть до святкової локації своїми веселими піснями та гуморесками, які присвячуватимуться, між тим, оспіваним народом у піснях національним стравам.

«Атмосфера та колорит дійства повинні вразити одночасно і простотою, і багатоманітністю, і вишуканістю, багатством української кухні та винахідливістю кухарів. Сподіваємося, що Фестиваль борщу та вареників, як свято української кухні та гостинності, стане традиційним. Адже в ході свята власники закладів громадського харчування (Володимир Шатравка, Світлана Кузьміна, Сергій Щекотихин, Ріта Сіобко, Валентина Власенко, Любов Буданова, Кирило Жарков) матимуть змогу поспілкуватися між собою, перейняти досвід та розкрити деякі секрети своїх колег по бізнесу. Це піде лише на користь їм та спонукатиме до підвищення рівня обслуговування, розширення меню закладів тощо. Може, колись день Борщу стане національним святом?», - каже Вікторія Євстигнеєва.

Шановні мешканці та гості міста!

Запрошуємо всіх скуштувати за добрим українським звичаєм найулюбленіші традиційні страви, початок дегустації о 16:00

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День Незалежності України, фестиваль
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама