ГНИ информирует:

05.09.2013
858
0

Про  набирання  чинності деяких нормативно-правових актів

Інформаційно – комунікаційний відділ Горлівської ОДПІ нагадує платникам податків, що з 1 вересня 2013 року обрали чинності нормативно-правові акти:

1. Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм» від 04.07.2013 р. № 422-VII.

Тепер до ціни імпортних легкових авто додаватиметься 5,5 тис. грн, а до ціни вантажівок і автобусів — 11 тис. грн (сума може бути більшою залежно від об'єму двигуна та строку експлуатації). Це правило не поширюється на перереєстрацію транспортних засобів, що були придбані до 1 вересня 2013 року (пп. 250.18.3. ПКУ).

2. Закони України «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи» від 04.07.2013 р. № 404-VII та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи» від 04.07.2013 р. № 406-VII

Відтепер звіти з єдиного внеску на соціальне страхування подаватимуться до органів Міндоходів. Розмір збору не змінюється.

3. Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення» від 04.07.2013 р. № 408-VII.

Міністерство доходів і зборів матиме можливість контролювати операції з переказу коштів понад 50 млн грн з України на рахунки в країнах, де податок на прибуток менший ніж в Україні мінімум на 5%.

4. Постанова НБУ «Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою» від 06.06.2013 р. № 210.

  • НБУ обмежив можливість бізнесу проводити  розрахунків між собою готівкою не більше 10 тис. грн протягом одного дня;
  • громадяни не зможуть розраховуватися готівкою за товари, роботи та послуги вартістю більше 150 тис. грн протягом одного дня.

 

О  вступлении в силу некоторых нормативно-правовых актов

Информационно - коммуникационный отдел Горловской ОГНИ напоминает налогоплательщикам, что с 1 сентября 2013 года вступили в силу нормативно-правовые акты:

1. Закон Украины «О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины относительно уплаты экологического налога за утилизацию снятых с эксплуатации транспортных средств и усовершенствования некоторых налоговых норм от 04.07.2013 г. № 422-VII.

Теперь к цене импортных легковых авто будет прибавляться 5,5 тыс. грн, а к цене грузовиков и автобусов — 11 тыс. грн (сумма может быть большей в зависимости от объема двигателя и срока эксплуатации). Это правило не распространяется не на транспортные средства, которые были приобретены до 1 сентября 2013 года (пп. 250.18.3. НКУ).

2. Закон Украины «О внесении изменений в Налогвый кодекс Украины в связи с проведением административной реформы» от 04.07.2013 г. № 404-VII и «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины в связи с проведением административной реформы» отд 04.07.2013 г. № 406-VII

Отныне отчеты по единому взносу на социальное страхование будут подаваться в органы Миндоходов. Размер сбора не изменяется.

3. Закон Украины «О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины относительно трансфертного ценообразования» от 04.07.2013 г. № 408-VII.

Министерство доходов и сборов будет иметь возможность контролировать операции по переводу средств свыше 50 млн. грн из Украины на счета в странах, где налог на прибыль меньший, чем в Украине минимум на 5%.

4. Постанова НБУ «Об установлении предельной суммы наличных расчетов» от 06.06.2013 г. № 210.

  • НБУ ограничил возможность бизнеса проводить  расчетов между собой денежной наличностью не больше 10 тыс. грн на протяжении одного дня;
граждане не смогут рассчитываться денежной наличностью за товары, работы и услуги стоимостью больше 150 тыс. грн на протяжении одного дня.

У разі виїзду на ПМП за 
кордон, загляньте до податкової!

Для громадян, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, діють законодавчі обов’язки щодо надання до органу державної податкової служби податкової декларації у термін не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду. 
Протягом 30 календарних днів після надходження в органи Міндоходів податкової декларації буде перевірено самостійно визначене декларантом податкове зобов’язання та сплата податку до бюджету. Після чого видається довідка про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань. Саме цей документ пред’являється органам митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур.
 
Запрошуємо  до обговорення

На веб-порталі Міндоходів розміщено для обговорення проекти наказів Міністерства доходів і зборів України „Про порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та „Про затвердження інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”. 
Зауваження та пропозиції до змісту регуляторних актів приймаються у письмовій та електронній формі протягом місяця за адресами: Міністерство доходів і зборів України, 04655 МПС, м.Київ-53, Львівська площа, буд. 8, e-mail: idanilov@minrd.gov.ua. 
За словами начальника Горлівської ОДПІ  ГУ Міндоходів у Донецькій області Андрія Данилюка, із направлених з початку року 151 позовів до платників податків на суму 8,4 млн. грн. усі прийнято на користь держави. Сума коштів, яка надійшла до бюджету, склала 474, 8 т.грн.

Про трансфертне ціноутворення

Згідно зі змінами, внесеними до Податкового кодексу України, з 1 вересня 2013 року набуде чинності Закон про трансфертне ціноутворення.
Трансфертне ціноутворення - система визначення звичайної ціни товарів та/або результатів робіт (послуг) в операціях, визнаних відповідно до ПКУ контрольованими. 
Система контролю за трансфертним ціноутворенням передбачає запровадження правил визначення цін для цілей оподаткування у зовнішньоекономічних операціях з пов‘язаними особами. 
Закон передбачає контроль операцій, обсяг яких з кожним контрагентом понад 50 мільйонів гривень на рік (без ПДВ). Крім того, на контролі перебуватимуть операції між особами, якщо хоча б одна з них зареєстрована в країні зі ставкою податку на прибуток нижчою на 5 і більше відсотків, ніж в Україні. 
Для цілей податкового контролю за трансфертним ціноутворенням звітним періодом є календарний рік. Раз на рік, до 1 травня, платники подаватимуть звітність в електронному вигляді за контрольованими операціями. 
Такий контроль за трансфертним ціноутворенням – світовий досвід. Його використовують усі країни, які входять до організації економічного співробітництва та розвитку.  
О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама