ГНИ в Дзержинске информирует:

29.01.2013
1048
0

ПОДАННЯ ЗВІТНОСТІ ПЛАТНИКАМИ ПОДАТКІВ В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ

Сьогодні ми не уявляємо свого життя без комп’ютерів, мережі Інтернет, мобільних телефонів та інших послуг зв’язку.

Подання звітності в електронному вигляді – це пріоритетний напрям у розвитку партнерських стосунків між органами державної податкової служби, органами статистики, Пенсійного фонду, державної служби зайнятості та платниками податків, тому приділяється велика увага питанню впровадження подання платниками податків  податкової звітності в електронному вигляді.

Для втілення  в життя електронного звітування в країні є всі передумови: наявність  розвинутого ринку комп’ютерної техніки та телекомунікаційних мереж, функціонування Інтернету, конкурентна цінова політика розробників бухгалтерських програмних продуктів та акредитованих центрів сертифі­кації ключів.

Успішна робота будь-якого суб’єкта господарської діяльності в сучасних умовах швидкого науково-технічного прогресу неможлива без серйозного відношення до впровадження інформаційних технологій, а також вирішення питань інформатизації різних сфер діяльності, насамперед у сфері удосконалення самоорганізації. 

Отже, підключення до системи подання податкової звітності в електронному вигляді телекомуніка­ційними каналами зв’язку надає платнику податків низку суттєвих переваг, а саме: економію робочого часу, уникнення помилок, відсутність дублювання, гарантію оперативного поновлення форм податкової звітності, підтвердження отримання звітності, кон­фіденційність.

Певні переваги прийому звітності засобами електронної пошти отримують і податкові органи, зокрема: економію робочого часу, підвищення оперативності обробки інформації, уникнення технічних помилок, оперативне інформування тощо.

Таким чином, прогрес у застосуванні електронної технології опрацювання документів (або форм) і поступової заміни паперових форм визначатиметься розвитком електронних комунікацій, і насамперед Інтернету. Його доступність буде ключем до успіху застосування і розвитку різних електронних документів не лише на окремо взятому підприємстві або в установі, а й у світовому масштабі.

Ефективність обліку і контролю податкових надходжень великою мірою залежить від оперативності опрацювання значної кількості, насамперед, звітної інформації, що надходить від платників податків. Одним із шляхів вирішення цього питання є прийняття звітності засобами електронної пошти та іншими видами телекомунікаційного зв’язку. Це підвищить оперативність управління податковими взаємовідносинами  та сприятиме своєчасній сплаті податків.

Для платників податків ДПС України розроблено безкоштовне програмне забезпечення по формуванню податкової звітності. Це програмне забезпечення можливо отримати у ДПІ у м. Дзержинську, а також на офіці­йному веб-сайті ДПС України (www.sta.gov.ua) розміщено інформацію на дошці оголошень ДПІ у м. Дзержинську . З питань отримання безкоштовного програмного забезпечення та консультацій платники податків можуть звернутися в ДПІ у м. Дзержинську за телефонами:  4-06-03, 4-33-45.

Л. Іванова.

Начальник відділу інформатизації 

та обліку платників податків.


ДЕКЛАРИРОВАНИЕ  ДОХОДОВ  ГРАЖДАН

С 1 января 2013г. началась кампания  декларирования доходов, полученных гражданами на  протяжении 2012 года. Ежегодно граждане выполняют конституционную обязанность перед государством и обществом по подаче деклараций о полученных доходах.           

Срок подачи декларации с 1 января 2013 года по 30 апреля 2013 года.

Убедительно просим не откладывать подачу декларации на последний день, а позаботиться об этом уже сейчас. При возникновении каких-либо вопросов по декларированию или по заполнению декларации вы можете обратиться за консультацией в сектор взаимодействия со средствами массовой информации и общественностью  по телефону 4-06-03 (и.о. зав.сектором – Кондренко Виктория Викторовна), а также в отдел налогообложения физических лиц по телефону 4-33-45 (зам.начальника отдела – Онищенко Оксана Васильевна).

Прием  деклараций осуществляется по адресу: г. Дзержинск, ул. Маяковского, 2-а,   ГНИ в г. Дзержинске , центр обслуживания плательщиков налогов, 1-й этаж.                                    

Режим работы:понедельник – пятница с 9-00 до 20-00; суббота – воскресенье  с 9-00 до 16-00.

Благодарим за своевременно поданную декларацию и уплаченный налог!

Сектор взаимодействия со средствами 

массовой информации и общественностью.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама