ГНИ в г. Дзержинске информирует:

22.04.2013
786
0

Спрощенці другої групи звітують один раз на рік

Для підприємців, які працюють на другій групі спрощеної системи оподаткування, з 1 січня поточного року запроваджено податковий (звітний) період – календарний рік. Відтепер, як і платники першої групи, вони звітуватимуть один раз на рік.

Таке нововведення передбачено внесеними змінами до Податкового кодексу, які набрали чинності з початку цього року. Також передбачено зниження ставок для платників єдиного податку п’ятої групи з 7 та 10 відс. на 5 та 7 відс. відповідно.

Для платників-спрощенців третьої групи-п’ятої груп, нагадують у Міндоходів, звітним періодом залишається календарний квартал.

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

                                                                                                                               

Про переваги подання звітності в електронному вигляді

ДПІ у м.Дзержинську запрошує платників податків до подання податкової звітності в електронному вигляді.

Цим Ви заощадите в часі, паперовому документообігу, коштах на придбання бланків, суттєво скоротяться терміни проведення перевірок щодо правомірності заявлених до відшкодування сум податку на додану вартість.

Звітність, що надіслана до податкового органу через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання.

У минулому році безкоштовними послугами акредитованого Центру сертифікації електронних ключів ІДД ДПС України скористалася велика кількість юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців  країни.

Слід зазначити, що цифровий підпис є своєрідним захистом податкової звітності, що надсилається "електронкою”. Однак сфера застосування підпису не обмежується лише звітуванням. Платники податків також можуть укладати з іншими суб’єктами господарювання договори в електронній формі.  

Детальну інформацію щодо режиму роботи, перелік представництв АЦСК ІДД ДПС в регіоні та їх пунктів реєстрації користувачів, бланки необхідних для реєстрації документів та зразки їх заповнення можна переглянути на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД ДПС http://www.acskidd.gov.ua.

 

Затверджено довідники пільг

Міністерством доходів і зборів України затверджено Довідник №65/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, та Довідник №65/2 інших податкових пільг.

У довідниках надано перелік пільг з податку на прибуток, з оподаткування неприбуткових установ і організацій, плати за землю, податку на додану вартість, державного мита тощо, а також початок та кінець дії пільг.

Ознайомитися з довідниками можна за адресою http://www.sts.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/54005.html.

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

  

Зробив пожертвування або благодійні внески 

– отримай податкову знижку!

Відповідно до п.п. 166.3.2. п. 166.3. ст. 166. Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6. ст. 164. ПКУ, суму коштів або вартість майна, переданих платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні та внесеним до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі таких коштів та майна, у розмірі, що не перевищує 4 відсотки суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року.

Згідно із п.п. 166.2.1. п. 166.2. ст. 166. ПКУ до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Для подачі декларації про майновий стан та доходи мешканцям Богодухівського району потрібно звернутися до Центру обслуговування платників податків.

  

Сплата податку на нерухоме майно

Відповідно до положень Податкового кодексу України платниками податку на нерухомість є фізичні та юридичні особи– власники житлової нерухомості, в тому числі нерезиденти.

Юридичними особами – платниками податку самостійно обчислюється сума податку   станом на 1 січня звітного року та зазначається у поданій до 1 лютого декларації.  Сплата податку на нерухомість  юридичними  особами здійснюється авансовими внесками, відображаються в декларації, щокварталу до 30 числа місяця наступного за звітним кварталом.

Що стосується  власників житлової нерухомості фізичних осіб, то обчислення суми податку проводиться органом державної податкової служби за місцезнаходженням нерухомості.

Починаючи з квітня до 1 липня 2013 року громадяни - власники нерухомого майна, яке підлягає оподаткуванню, отримуватимуть від органів ДПС податкове повідомлення – рішення про суму податку та платіжні реквізити. Вказану суму податку слід сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.

ДПІ у м.Дзержинську

 

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама