"Голгофа голодної смерті"

22.12.2016
1065
0

"Їм - неоплаканим і невідспіваним… Їм - похованим без труни й молитви, позбавленим могили і шани - присвячується цей урок"

- такими словами розпочався урок-реквієм в Донбаському державному коледжі технологій і управління. Проходив він у групі ЕО-15 (куратор Мацола Т.В.).

1932-1933 роки - найчорніший час в історії України. Навіть через багато-багато років ступати боляче стежками жахливої трагедії, яка сталася на благословенній землі квітучого українського краю. Ніде в світі не зафіксовано голоду, подібного до того, що випав на долю одній з найродючіших країн. Як могло трапитися, щоб у житниці світу зник хліб, люди залишалися без жодної зернини? Що таке Голодомор? Як він чинився?

Всі ці запитання постаралися розкрити бібліотекарі ДонДКТУ, що підготували урок-реквієм "Голгофа голодної смерті". Розповідь бібліотекаря супроводжувалася фотографіями того страшного часу. Був продемонстрований відеофільм "Чорним по білому. Голодомор 32-33 років".

Мета проведення цього уроку - поглибити знання студентів про голодомор 1932-1933 років; показати всю жорстокість, з якою винищували наш народ; виховувати особисту стурбованість кожного за події тих років; навчати сприймати чужу біду, чужий біль, як свої власні; сприяти пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, уболівати за майбутнє країни.

Сьогодні, коли від початку голодомору минули десятки років, ми не маємо права забувати народне слово правди і довічного прокляття, посланого на голови катам. Бо це слово здолало смерть, аби дійти до нас, збудити в наших серцях пам'ять про мільйони безвинно замучених предків і застерегти від повторення страшних помилок.

Т. Мартинюк.
Бібліотекар коледжу.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ДГКТУ, голодомор
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама