Громадянин, патріот, професіонал: сучасні проблеми формування особистості в навчальних закладах

16.05.2018
947
0

Громадянин, патріот, професіонал: сучасні проблеми формування особистості в навчальних закладах

Міське управління освіти проводить систематичну роботу з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді, використовуючи нові нестандартні форми  роботи.

У квітні на базі закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 відбулась методична асамблея для заступників директорів з навчально-виховної роботи та класних керівників "Сучасні проблеми формування громадянина, патріота, професіонала". Гостей заходу привітала директор Сахно І.В., вона розповіла про систему та напрямки роботи закладу.

Вивчення виховної системи ЗЗСО як оптимального простору формування особистості розпочалось в динамічних групах зексплікації за темою модуля. Заступник директора з НВР школи №2 Буряк В.В. ознайомила присутніх з виховною системою закладу освіти. Створенню позитивної атмосфери, визначенню рис патріота-громадянина сприяли інтерактивні вправи "Червона калина", "Соняшник". Для інформаційного збагачення учасників було проведено аукціон ефективних форм національно-патріотичного виховання, керовану дискусію "Патріотичне виховання у викликах часу", створено експрес-проект "Умови ефективного функціонування виховної системи закладу освіти". Учасники асамблеї ознайомилися з досвідом роботи ЗЗСО №2 з реалізації програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Яскравим продовженням теоретичної частини стали виховні заходи. Гостям було презентовано виступ лідерів самоврядування та історичну реконструкцію про виникнення меценатства та волонтерства. Багато позитивних емоцій отримали гості від виступу учнів 1-4 класів у "Казковому реверансі", у фіналі практичної частини вони стали учасниками модного вироку "А над світом українська вишивка цвіте".

Обговорення та підбиття підсумків роботи асамблеї було проведено у нестандартній формі: учасники загаптували умовний рушник блакитними та жовтими кольорами своїх вражень, висновків, пропозицій та побажань "на щастя та долю".

Атмосфера цікавості, свята, співпраці панувала протягом усього заходу. Кожен з присутніх учителів і заступників директорів поповнив скарбничку власних педагогічних ідей новими цікавими формами.

Учасники асамблеї побачили: якщо будуть працювати злагоджено всі - управлінці, учнівські та педагогічні колективи, батьківська громадськість, то можна досягти успішного функціонування системи виховної роботи. Головним же критерієм ефективності виховання і результатом роботи закладу є особистість випускника, в якого сформовано рівень соціальної зрілості, достатньої для забезпечення його автономності та самостійності у різноманітних сферах життєдіяльності, це  компетентна, соціально адаптована та творча особистість з розвиненою потребою у самореалізації та самовдосконаленні, з почуттям відповідальності за долю України, її народу, людства.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: методична асамблея, Міське управління освіти
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама