Книга чи комп’ютер?

09.11.2016
1060
0

Книга чи комп’ютер?

В рамках всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у Дзержинському професійному гірничому ліцеї відбулася презентація усного журналу "Книга чи комп’ютер" для учнів 1 курсу.
Актив групи № 12 "Книгомани" займався пошуком інформації та підбором слайдів про історію створення книги з найдавніших часів, шлях еволюції книги, підбір фотографій про цікавинки зі світу книг, а також прислів'їв, приказок, віршів про книгу. Зібрані матеріали розповіли учням, який довгий шлях пройшла книга з найдавніших часів, показали учням значення книги в розвитку світового суспільства.

   Учні групи №18 "Хакери" підготували презентацію "Комп'ютер - минуле і сьогодення" про найперші обчислювальні прилади - рахівницю, абак. Родзинкою презентації було інсценування найпершого обчислювального приладу -  "10 пальців рук людини".

Викладач інформатики ліцею Іванцова В.В. продемонструвала виставку: "Історія виникнення комп'ютера" - розвиток комп'ютерної техніки стимулювався потребою у швидких та точних знаннях науки і тривав сотні років. У процесі розвитку інноваційних технологій комп'ютер  ставав дедалі більш досконалим. Цей процес триває і в наш час.

Бібліотекар Мельник Н.В. розповіла учням про яскравий приклад невмирущої мудрості: "Книга - джерело життя" на прикладі, який вдало ілюструє роман Павла Загребельного "Диво", де частково порушено питання ролі книги в житті людини. Маленький хлопчик Ярослав народився кульгавим, а все своє дитинство він сильно хворів. Тому увагою батька був трохи обділений. Князь Володимир не хотів допомагати йому вивчати військову справу, брати з собою в походи. Тому єдиною розрадою хлопця залишалось читання книжок. Оця повага та любов до книг змінили Ярослава, довгі години, проведені над книжками, дали свої результати. Отримавши отой колосальний багаж знань, Ярослав став найосвіченішою людиною у своїй сім'ї, а потім і в цілій країні. Адже саме він зумів зайняти Київський престол незадовго після смерті батька. А ім'я, яке дав йому народ, говорить саме за себе, бо саме цього чоловіка ми знаємо як Ярослава Мудрого.

Разом з викладачем української мови Покуса М.Л. була проведена вікторина "Елементи книги" та інтелектуальні ігри: "Задзеркалля", "Відгадай оповідання" та "Чудеса і чари".

Пріоритетами в роботі ліцейної бібліотеки є розвиток особистості, здатної самостійно і вільно мислити й діяти в умовах інформаційного суспільства. Тому дружня суперечка чи замінить комп'ютер книгу в рамках усного журналу веде до активізації учнівського читання й поліпшенню його якості.

Н. Мельник.
Бібліотекар.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: книга, интернет, компьютер, библиотеки, современный мир
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама