Любов до професії – запорука успіху!

09.10.2012
1708
0

Посеред бурштинової пори року ми відзначаємо День вчителя. Чимало приємних спогадів зігріває наші серця, коли ми згадуємо про свої шкільні роки. Проте окрім шкільних вчителів, своє свято відзначають ще й майстри професійного навчання.

Професійна освіта, як особлива галузь у державній системі отримання знань, в останні роки відіграє особливе значення. Адже з кожним днем все більшу актуальність на біржі праці отримують саме виробничі та сервісні професії.

В нашому рідному місті також є яскраві представники Дзержинського професійного ліцею. Проте далеко не кожній людині відомі останні здобуття висококваліфікованих педагогів його колективу та студентів. Отже про це і поговоримо.

Окрему увагу треба приділити галузі ресторанного сервісу, яка розвивається на суто виробничій базі ліцею, адже останнім часом вона користується дуже широким попитом.

Почнемо з викладачів. Весь педагогічний колектив ліцею постійно розвивається та покращує свої професійні здобутки. Одним з таких заходів став Всеукраїнський конкурс професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання (ПТНЗ) з професії «Кухар»,  другий етап якого відбувся 11 вересня на базі Донецького вищого професійного училища ресторанного сервісу та торгівлі.

Програма конкурсу передбачала перевірку професійних знань та навичок і складалась з двох турів: теоретичного і практичного.

За рішенням компетентного журі, почесне друге місце посіла майстер виробничого навчання Дзержинського професійного ліцею Неля Василівна Зарубіна. І це серед понад тридцяти учасників.

В березні минулого року на обласному оглядовому конкурсі на кращу кафе-майстерню Дзержинський професійний ліцей посів третє місце. Не аби яку роль при цьому відіграла відповідальна за майстерню Тетяна Анатоліївна Сорокіна.

А вже в квітні на обласній олімпіаді за профільним предметом «Етика та психологія  ділових відносин» друге почесне місце зайняла студентка групи    № 29 - Купріс Катерина (викладач спеціальних дисциплін - Оксана Василівна Злобіна). Отже нам є чим пишатись! І це далеко не останні здобутки!

Проте слід окремо відзначити, що всі ці перемоги були б неможливі без підтримки та участі кваліфікованого керівництва, обличчям якого є Чєрнобровкіна Інна Вікторівна. Протягом чотирьох років на своїй посаді вона  не тільки наштовхує на здобутки, але й допомагає створити  необхідну атмосферу для творчості та самовдосконалення.

Іншими словами, Дзержинський професійний ліцей не тільки стимулює молодь у прагненні до здобуття спеціальності , а ще й надихає її до професійних перемог.   Все це говорить про те, що під керівництвом висококваліфікованих майстрів зростає гідна зміна. Студенти не тільки набувають професійних навичок, а ще й вчаться нестандартному креативному підходу. Отже абітурієнтам слід добре замислитись над тим, якою стежкою йти по життю. Можливо, слід почати її  саме з Дзержинського професійного ліцею…


О. Макуха.
Старший майстер Дзержинського професійного ліцею.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: день учителя, поздравления, профессиональные праздники
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама