Меморандум про співпрацю між Торецьким міським відділом з питань пробації та відділом «Торецьке бюро правової допомоги»

12.06.2017
1197
0

10 жовтня 2013 року Верховною Радою України був прийнятий закон «Про пробацію». Згідно цього закону, пробація - це система наглядових та соціально-виховних заходів, які вживаються за рішенням суду і згідно закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, і забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

Мета пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, попередження здійснення повторних кримінальних правопорушень. Однією з функцій органів пробації - складання досудової доповіді, яка характеризує особистість, що притягнута до кримінальної відповідальності. Завдяки цієї роботі, органи пробації можуть допомогти суду прийняти рішення щодо засудженого.

12.06.2017 року з метою підвищення ефективності заходів, спрямованих на впровадження норм Закону України «Про пробацію», зокрема щодо реалізації досудової пробації, та інформування обвинувачених або їх родичів і законних представників про досудову доповідь на стадії надання вторинної правової допомоги Торецьким міським відділом з питань пробації, в особі начальника відділу Карлової Олени Анатоліївни, та відділом «Торецьке бюро правової допомоги» Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, в особі заступника начальника відділу Рябуха Андрія Володимировича укладено та підписано Меморандум.

Виходячи із принципів соціального партнерства, відкритості та прозорості діяльності, відстоювання інтересів осіб, які потребують безоплатної правової допомоги, для розширення можливостей отримання безкоштовної правової допомоги, надання соціальних юридичних послуг уклали цей Меморандум для досягнення зазначених цілей на засадах об’єднання можливостей відділів.

Начальник Торецького МВ
уповноваженого органу з питань пробації
підполковник вн.сл.
О.А. Карлова

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама