Менеджмент мрії, або Як підкорити власний Еверест

20.04.2018
1103
0

Менеджмент мрії, або Як підкорити власний Еверест

Наприкінці березня Шуляченко Ілля, учень 9 класу закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №9, взяв участь у роботі школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання "Агенти змін" для активних учнів 8-10-х класів з бажанням розвивати ініціативи, спрямовані на вдосконалення життя своєї громади, школи, району, села чи міста у реаліях українського сьогодення. Роботу в цьому напрямку було започатковано Національним центром "Мала академія наук України" спільно з Молодіжною ініціативою "Серце в долоньках", благодійною фундацією "Діти надії та любові" та Центром політичних студій та аналітики "Ейдос".

Школа зібрала 53 активних учнів у Міжнародному науково-дослідному комплексі MANLAB.CAMP. Навчання проводилося у два заїзди: для першої групи дітей - з 18 по 21 березня, для другої - з 21 по 24 березня.

Кожен із претендентів повинен був заповнити анкету, подивитись запропонований відеосюжет, ознайомитись з промовою В.Черчилля та написати есе "Мій Еверест".

На момент відбору учасники тренерської команди школи не були знайомі з жодним із кандидатів і намагалися оцінювати роботи максимально неупереджено. Враховуючи значну кількість заявок - 545 есе на 54 місця, конкурс склав 11 кандидатів на місце.

За результатами відбору до школи "Агенти змін-2018" було обрано 27 старшокласників з усієї України. Із 70 заявок від учнів Донецької області відібрали 9, серед них - Шуляченко Ілля, учень     9-А класу школи №9.

Перший етап для нових учасників школи-2018 розпочався у Київі. Веселе знайомство, прийняття правил групи, аналіз есе, глибокі вправи, лекції та творчі майстерні, рухливі ігри! Усі заняття проходили в творчій атмосфері із застосуванням неформальних інтерактивних методик "leaningbydoing" (навчання через дію) з досвідченими тренерами і викладачами. Також читалися лекції, які давали системні знання про можливість реалізувати проекти: "Цінності та якості лідера у сучасному світі", "Навички управління проектами".

Результатом навчання у школі, яке передбачає 4 етапи, стане реалізований у рідному місті соціальний культурно-мистецький проект.

Перший етап навчання для Шуляченко Іллі успішно завершено. Попереду - зустріч у травні з однодумцями, лідерами учнівського самоврядування в м. Київ. Педагогічний та учнівський колектив школи бажає юнаку успіхів у подальшій громадській роботі та вдалого втілення авторського проекту на теренах рідного Торецька!

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Шуляченко Ілля, Мій Еверест, ЗОШ№9
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама