"Мовчазний крик Бабиного Яру…

20.10.2016
1221
0

На півнично-західній околиці Києва знаходиться урочище Бабин Яр. З цим сумним містом пов'язана страшна трагедія, яка сталася у 1941-1943 роках.

Бабин Яр - вічний відгук Голокосту. Саме тут для багатьох людей починалась "Дорога смерті", якою 29 вересня 1941 року фашистські окупанти гнали євреїв на розстріл. У братській могилі лежать тисячі жінок, дітей, чоловіків, які стали жертвами злочинів, скоєних нацистами під час окупації України. Сьогодні, 75 років потому, ми вшануємо пам'ять жертв Холокосту.

Саме цій сумній даті були приурочені заходи, які відбулися у ЗОШ №13. Для дітей початкових класів була проведена бесіда "Мовчазний крик Бабиного Яру…", а для хлопців та дівчаток 5-8 класів - класні години "Трагедія Бабиного Яру - найтяжчий злочин проти людства". А ось учні 9-11 класів зробили екскурсію у трагічне минуле і провели годину спогадів "Біль нашої пам'яті".

Фотографії, спогади очевидців тих подій, фрагменти відеофільму на якийсь час повернули їх у ті роки. Діти відчули, скільки ж людського болю зберігає це минуле! Але про це треба знати і не забувати для того, щоб жила пам'ять про загиблих, які стали жертвами страшної війни.

Григор'єва Ірина, Машкіна Олеся.
Учениці ЗОШ №13.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Бабий Яр, холокост, ужасы ВОВ
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама