Навчання: новий безкоштовний онлайн-курс для медиків про роботу з ВІЛ-позитивними пацієнтами

18.08.2019
832
0

Навчання: новий безкоштовний онлайн-курс для медиків про роботу з ВІЛ-позитивними пацієнтами

Центр громадського здоров’я України запрошує медичних працівників пройти онлайн-курс для поглиблення своїх знань про ВІЛ-інфекцію та принципи роботи з ВІЛ-позитивними пацієнтами.

Навчальна програма містить інформацію про ВІЛ-інфекцію та її лікування, основи медичної допомоги ВІЛ-позитивним людям, зокрема вагітним та породіллям, захист від інфікування медичних працівників на робочому місці, вплив стигми на ефективність заходів з подолання епідемії. Курс буде корисний для лікарів загальної практики — сімейної медицини, терапевтів, акушерів, акушерів-гінекологів, медичних сестер та усіх медичних працівників, які хочуть дізнатися про ВІЛ більше.

В умовах медичної реформи краще розуміння принципів роботи з ключовими групами ризику допоможе лікарям ефективніше працювати з ними та, відповідно, збільшити базу своїх клієнтів і отримувати додаткове фінансування від Національної служби здоров’я України. Долучення медичних працівників до ефективної роботи з групами ризику, до популяризації тестування на ВІЛ серед своїх пацієнтів та розвіювання страхів і упереджень, пов’язаних з ним, допоможе зупинити поширення ВІЛ в Україні.

Низький рівень освіченості населення в питанні ВІЛ призводить до виникнення міфів та упереджень, і саме медичні працівники мають змогу зупинити цей процес шляхом поширення вірогідних знань. Дискримінація та стигматизація ВІЛ-позитивних людей, які можуть також належати до груп ризику, руйнує не тільки життя цих пацієнтів, а й усю систему охорони здоров’я. Вкрай важливо, щоб саме медичні працівники могли забезпечити своїх пацієнтів достовірною інформацію про хворобу та її лікування, надати необхідну допомогу та убезпечити власне здоров’я.

Курс дає відповіді на ключові питання, пов’язані з ВІЛ, що можуть виникнути у медичного працівника:

  • як захистити себе від інфікування ВІЛ на робочому місці та в яких випадках призначають постконтактну профілактику;

  • як медичному працівникові максимально ефективно надавати допомогу пацієнтам, хворим на ВІЛ;

  • як допомогти людям з уразливих до ВІЛ груп.

Курсі лаконічно розповідає про головне і містить посилання на матеріали, що дають змогу поглибити ваші знання.

Усі охочі можуть ознайомитися з програмою та записатися на курс за посиланням http://bit.ly/2KVl6gG.

Онлайн-курс розроблено у рамках спільного проекту БО «100% життя» та Фонду народонаселення ООН за фінансової підтримки UBRAF 2018–2019.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: онлайн-курс для медиків, ВІЛ
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама