Навчати дітей - її покликання

23.09.2013
1097
0

Вчитель образотворчого мистецтва та художньої культури НВК «Художньо-естетична гімназія – загальноосвітня школа» Наталія Володимирівна Афанасьєва - постать добре відома  в освітянському колі не лише нашого міста, а й області, її  люблять та поважають колеги, учні та  їх батьки. Педагогічній діяльності вона віддала  30 років.  Щедра добрим словом, привітна душевним теплом, вимоглива розсудливою мудрістю. Вчить учнів так, що у їх душах бринять у відповідь струни цікавості і ні на мить не засинає їх допитливість.

Є вчителі, зустріч із якими приносить особливу радість, задоволення. Поговориш з такою людиною - ніби води нап’єшся з чистого джерела, станеш щедрішим, багатшим душею. Саме такою є Наталія Володимирівна.

Дивлячись на її натхненне обличчя, здається, що воно світиться внутрішнім промінням доброти та краси людської. Цілеспрямована, енергійна, вимоглива і разом  з тим справедлива, людяна, щира, душевна та безмежно закохана у свою справу.

За 30 років своєї творчої діяльності вона стала справжнім майстром своєї справи. Внутрішня гармонія, життєдайна енергія, творчість — складові педагогічного хисту вчительки.  Постійний пошук, самоаналіз, критичний погляд на зроблене, гостре відчуття новизни стали запорукою її високого професіоналізму, допомогли стати однією з кращих вчителів міста.

Розпочинаючи урок, Наталія Володимирівна своїм багатобарвним, виваженим словом створює в класі особливу атмосферу. Кожного разу зустріч з вчителькою стає для учнів святом душі, уроком формування власного творчого «я». Вона  пробуджує в дітях не просто інтерес до предмету, вчить бачити та розуміти прекрасне, шукає таланти, індивідуально підходить до кожної дитини. Для учнів Наталії Володимирівни кожний урок - відкриття, подорож у світ прекрасного. Як чарівник рухом своєї чарівної палиці вона робить звичайного, нічим непримітного учня,  здібним, творчо обдарованим. І у дитини з’являється впевненість в собі, а це - запорука успіху.

А на заняттях гуртка «Юний художник» можна зустріти не тільки учнів інших шкіл, але і дошколят.  Тягнуться до неї діти, шанують батьки, поважають колеги, бо ж душевна її щедрість, палке бажання поділитися своїми знаннями, творче ставлення до вчительської роботи, талант художника - все це дарує  радість пізнання. Педагог знаходить завжди шляхи реалізації  можливостей дитини розвиватися, щоб кожний школяр зміг піднятися на найвищі висоти творчої діяльності.

Її учні - активні учасники та постійні переможці міських, обласних, всеукраїнських конкурсів як прикладного,  так і дослідницького характеру.

Наталія Володимирівна - активний наставник молоді, керівник міського методичного об’єднання вчителів образотворчого мистецтва, організатор серії майстер-класів та практикумів для вчителів, постійний член міського журі різних конкурсів.   Безмежна відданість Наталії Володимирівни улюбленій справі отримала відзнаку – педагог була нагороджена грамотою Міністерства освіти та науки України. Взаємодія з іншими педагогами та навчальними закладами області, участь в обласних семінарах - шлях вдосконалення майстерності вчителя. Н. В. Афанасьєва  - спеціаліст вищої категорії,  має педагогічне звання «Учитель-методист».  Вона - автор програми факультативного курсу «Юний дизайнер», зайняла  I місце в обласному конкурсі, має друковані роботи (видавництво «Плеяди», журнал «Відкритий урок Форум», видавництво «Основа»).

Вкладаючи по краплинці у кожного учня свою працю, знання, душу, Наталія Володимирівна продовжується у кожному із них.

Професія вчителя - вічна професія. І поки існують діти, їм потрібні наставники, учителі, майстри своєї справи, ті, про яких кажуть: «Вчитель від Бога». Саме такою і є Афанасьєва Наталія Володимирівна.

Вчитель - це її покликання.

Вчитель - це її життя.

Вчитель - це її творіння


З юності й до забуття.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама