Новини міського наукового товариства учнів

05.02.2013
1035
0

«О сколько нам открытий чудных готовит просвещенья дух!» Під таким гаслом працює міське наукове товариство учнів Дзержинська «Евріка» . Створене за підтримки Дзержинської міської ради у 2012 році творче об’єднання вчителів та учнів - це клуб інтелектуалів та ерудитів з 1 по 11 клас. Проект реалізується з метою розвитку інтелектуально обдарованих учнів, сприяння згуртуванню  та спілкуванню шкільної  інтелектуальної еліти міста.



Заняття для членів НТУ проводять досвідчені вчителі та методисти,  школярі працюють у вікових  групах : дитяча - «Шукачі» (1-4 клас), підготовча – «Кандидати» (5-7 клас), доросла -  «Дослідники» ( 8-11 клас) . Міське НТУ, діяльність якого безпосередньо координує відділ освіти, користується популярністю – вже на сьогодні товариство налічує близько 100 членів – обдарованих учнів з усіх шкіл міста. Проведено низку цікавих заходів – свято відкриття товариства,  міська науково-практична конференція, інтерактивний лекторій. В грудні відбувся міський етап конкурсу-захисту робіт МАН. А поки учні старших класів захищали свої дослідницькі роботи, початківці за допомогою вчителів ЗОШ № 16 Ільїної Н.П., Ніколенко О.І. та Солянової Л.І. проводили справжні експерименти в шкільній лабораторії. 25 січня проведено чергове заняття товариства. Учні початкових класів відвідали виставу наукового театру та подивилися цікаві казки, поставлені за матеріалами журналу «Колосок» вчителями ЗОШ № 9 Поляковою Н.О., Калагаєвою  Л. В. Підготовча група перетворилася на дослідників-натуралістів та спостерігала за ростом кристалів в «Цікавій лабораторії» разом із вчителями Усатюк Г.І. та Трошиною В.В.. Старші учні відвідали відкритий лекторій Решотько О.О. з бібліографії та подискутували  на засіданні суперклубу «Альфа, бета, гама»  з питань філософії  , які поставив для них вчитель історії Григоренко В.В. (ВШ № 2) 

Попереду ще багато цікавого – це і «Толока для допитливих», «Секція інтелектуального айкідо», «В гостях у Розвивайка» та «Лабораторія МАН». А в квітні планується проведення масштабного заняття НТУ  із запрошенням шкільних товариств -  наукового пікніка . Подібний захід  щорічно проводить в Києві Всеукраїнський ПНЗ «Мала академія наук».  Робота НТУ на сьогодні – це тільки початок, але перші заняття показали необхідність та нагальну потребу подальшого впровадження міської інновації для учнів, батьків та громади.

О. Мигда. 

Методист ММК.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама