Павло Жебрівський: "Донеччина постійно розвивається та оновлюється - і все це заради того, щоб якомога швидше змінити життя тут

06.04.2018
920
0

Павло Жебрівський:

Діяльність Донецької ОДА та її структурних підрозділів заснована на системному, комплексному підході до роботи. Головна мета - повернути Донеччину в єдиний український простір та показати, що там, де Україна, - там високий і якісний рівень життя. На цьому під час звітної прес-конференції наголосив очільник області Павло Жебрівський.

"Події, які розпочались на Донеччині у 2014 році, стали трагедією для всього українського народу. Тому найголовніше, що ми маємо зробити тут - повернути Донеччину в єдиний український простір, показати людям, як це - жити в класній, модерній, заможній області", - підкреслив очільник області.

Павло Жебрівський акцентував увагу на основних напрямах, над якими ведеться робота в області. Це - децентралізація та формування самодостатніх об'єднаних громад, розвиток гуманітарного та інфраструктурного напрямків, розвиток економіки та залучення інвестицій, безпека і подолання наслідків АТО, захист ТПО, екологічна безпека регіону та здорове життя, розвиток громадянського суспільства.

"Розвиток економіки та залучення інвестицій - один із ключових напрямів роботи. За цей рік маємо високі показники - надходження до місцевих бюджетів зросли на 2,7 млрд. гривень, експорт товарів до ЄС зріс на 30%, взагалі експортовано товарів на 4,4 млрд. доларів", - повідомив Павло Жебрівський. За його словами, економіка регіону відроджується і поступово виходить на новий рівень.

Також велику увагу обласна влада приділяє підтримці малого та середнього бізнесу - в області успішно діє програма "Український донецький куркуль". Очільник області повідомив, що за 2017 рік надано фінансову підтримку 107 проектам "куркулів".

"Завдяки цій програмі ми не тільки підтримуємо бізнес, а й створюємо нові робочі місця. 25% проектів реалізується учасниками АТО та переселенцями, відроджується бізнес на лінії розмежування - 8 проектів вже реалізовано у Авдіївці, Очеретиному, Верхньокам'янському, Світлодарську та Чермалику. Дехто каже, що наша програма - це повернення до чогось старого. Насправді ми бачимо, що це принципово новий філософський підхід, нове бачення життя. Наші підприємці виробляють принципово модерну продукцію, і я сподіваюсь, що цього року ми створимо ще більше підприємств, ще більше робочих місць", - розповідає голова Донецької ОДА.

Гуманітарна сфера також залишається ключовим напрямком роботи обласної влади: "Діти - це наше майбутнє. Для них у 2017 році відкрито 7 опорних шкіл та 115 дитячих майданчиків, ще 151 відремонтовано. Придбали 185 одиниць житла для дітей-сиріт та забезпечили сімейними формами влаштування 637 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Окрім цього, для розвитку спорту на Донеччині створено 104 спортивні майданчики зі штучним покриттям та 200 спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням".

Одним із ключових напрямків молодіжної політики області є патріотичне виховання. Так, на території Донеччини вперше проведено патріотичну всеукраїнську акцію "Донеччина зустрічає своїх захисників", у якій взяли участь понад 1000 осіб, серед них 150 учасників АТО з 6-ти регіонів України. Вперше в області відбувся патріотичний вишкіл - "Теренова гра", проведено всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру "Сокіл" ("Джура").

"Кожний з нас - представники обласної влади, місцевого самоврядування, вчителі та викладачі мають розуміти, яку велику відповідальність ми несемо за провадження молодіжної політики в області", - підкреслив Павло Жебрівський.

Екологічна безпека сьогодні дуже важлива для Донеччини - адже це також робота заради майбутнього. Саме тому Донецька ОДА постійно проводить заходи з покращення екологічного становища та моніторингу навколишнього середовища.

"Ми перші в Україні запровадили автоматизовану систему моніторингу довкілля, яка відповідає вимогам директив ЄС. Відкрили очисні споруди у Костянтинівці, Бахмутському та Добропільському районах. Триває будівництво регіональних полігонів твердих побутових відходів у Краматорську, Кураховому, Волновасі. Оновлено парк спеціалізованої техніки. Варто зауважити, що Донецька область перша в Україні придбала установку для переробки та знешкодження ртутьвмісних відходів", - зазначив очільник області.

Багато зусиль на Донеччині спрямовано на відбудову інфраструктури. Протягом 2017 року відкрито рух на 52,3 км магістральних доріг області. Відремонтовано 153 дороги комунальної форми власності. Оновлено 3 в'їзні стели в напрямках Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Побудовано 5 нових асфальтобетонних заводів, виробнича потужність яких дозволить здійснювати ремонтні роботи близько 350 км доріг шириною 9 м щорічно.

"Також відремонтовано 8 мостів та шляхопроводів, 23 зупинки громадського транспорту, встановлено 38 автономних світильників на сонячних фотомодулях. У 2017 році ми оновили тролейбусні та трамвайні парки області - придбано 20 тролейбусів та 15 трамваїв", - розповідає П. Жебрівський.

Багато зусиль обласна влада докладає для зменшення кількості безробітних та для забезпечення можливості отримувати нормальну заробітну плату та гідні умови праці. Обласна служба зайнятості постійно працює над вирішенням цього питання: "Цього року Донеччина посіла перше місце по Україні за кількістю наданих консультацій (65,8 тис. осіб) та залученню до громадських робіт (23,4 тис. осіб). У 2017 році легалізовано 12,3 тисячи робочих місць, працевлаштовано 30 тисяч осіб".

Також у 2017 розпочато міжнародні study-tours з навчання та обміну досвідом. Вже понад 100 осіб успішно пройшли стажування у країнах ЄС.

"Звісно, найкращий стимул для кожного - це гідні умови праці та нормальна заробітна плата. У 2017 році Донеччина стала лідером серед інших областей України за розміром середньомісячної заробітної плати - 7764 грн. Лише 5% населення отримує заробітну плату менше ніж 3200 грн.", - підкреслив очільник області.

Звісно, що багато зроблено для подолання наслідків АТО. Це першочергове завдання - відбудувати інфраструктуру та житло, забезпечити людям гідне життя, повернути мир на території, які ворог так довго намагався знищити.

Оскільки на Донеччині зареєстрована найбільша кількість ТПО, Донецька облдержадміністрація зосередила всі зусилля на підтримці та допомозі цим людям. З обласного бюджету було виділено 13,1 млн. гривень на тимчасове проживання ТПО, створено 48 місць компактного проживання, у яких мешкають понад 2,7 тисячі осіб. Проведено реконструкцію двох соціальних гуртожитків у Маріуполі та Бахмуті. Завдяки діяльності обласної служби зайнятості 1,6 тисячі  переселенців отримали роботу.

"Також ми відбудували 700 житлових будинків та споруд соціальної сфери. Ще один важливий момент - заведено з підконтрольної Україні території електропостачання для Травневого, Зайцевого, Гладосового та Авдіївки, відновлено водопостачання Авдіївки та Торецька", - повідомив очільник області.

"Донеччина постійно розвивається та оновлюється - і все це заради того, щоб якомога швидше змінити життя тут на краще, показати всім - ось вона, справжня українська Донеччина - сильна, заможна, вільна та відновлена", - наголосив Павло Жебрівський.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Павло Жебрівський, підсумки роботи
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама