Перемога юних програмістів

15.03.2017
1155
0

З 21 по 23 лютого за підтримки провідної ІT-компанії "Скайлайн Софтвер", оператора програмного забезпечення 1С в Україні, Державної служби інтелектуальної власності, державного підприємства "Український інститут інтелектуальної власності" у місті Київ  Міністерство освіти і науки України спільно з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді провели XVІ всеукраїнський чемпіонат з інформаційних технологій "Екософт-2017" та національний етап Міжнародного конкурсу комп'ютерних проектів "INFOMATRIX-2017".

Чемпіонат проводився з метою виявлення та підтримки здібної молодої генерації в галузі інформаційних технологій. Учасниками чемпіонату стали 154 учні з різних областей України, представивши 125 авторських програмних і апаратних рішень для обчислювальних систем.
Власні наукові доробки представляли і шестеро учасників Донецької області. Приємно відзначити, що всі вони  - учні НВК "Школи-ліцей". Під час очного етапу проходив стендовий захист авторських розробок.  Під час захисту конкурсанти викладали ідею та основні характеристики авторської розробки, відповідали на питання, поставлені журі. Демонстрація розробок проводилась публічно з використанням презентаційних матеріалів. 

Компетентне журі визнало переможцями тринадцять індивідуальних та командних проектів. Двадцять чотири авторські розробки вибороли друге і двадцять вісім - третє призові місця. Всі учасники фіналу номіновані дипломами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, а І, ІІ і ІІІ місця - призами від генеральних координаторів чемпіонату "Екософт".

Піднесено звучали в залі НЕНЦ слова привітання, та урочисто відбулося нагородження переможців. Із завмиранням серця учні та вчителі НВК "Школа-ліцей" очікували на результати чемпіонату.

Із особливим відчуттям гордості та радості нагороди отримали й наші учні: Алієв Султан - І місце (проект "Краса повтору. Фрактали"); Стоцький Марк -  ІІ місце (проект "Розвиваюча гра для дітей  SimPiс"); Николаєнко Олександр - ІІ місце (проект "Побудова графіків засобами VB.NET"). Дипломами фіналістів чемпіонату нагороджені Лисих Оксана (проект "Контролююча програма - тест "Test-VS") та командний проект Шикіти Анастасії та Свічкарьова Владислава ("Pokemon Club").

Для визначення найяскравіших проектів на чемпіонаті традиційно до оцінювання робіт залучились дві групи незалежних журі у складі керівників делегацій та власне самих учасників змагань. За результатами їх роботи "Приз глядацьких симпатій" вручили  Николаєнко Олександру та Лисих Оксані.

Додатково дипломи фізико-технічного інституту НТУУ "КПІ" ім. І. Сікорського отримали проекти "Краса повтору. Фрактали" (Алієв Султан) та "Побудова графіків засобами VB.NET" (Николаєнко Олександр).

Нагороджували фіналістів Глухівський Лев Йосипович, головний спеціаліст Державного підприємства "Український інститут інтелектуальної власності", доктора технічних наук, професора і Стецюк Юлія, менеджер по роботі з навчальними закладами компанії "Скайлайн Софтвер".

Почесним гостем чемпіонату став Герой України Леонід Каденюк, генерал-майор, кавалер ордена "За мужність" І ступеня, перший космонавт незалежної України, віце-президент аерокосмічного товариства України. Саме він вручив подяки вчителям, які підготували учнів до участі у чемпіонаті, серед яких були Войтович О.В. та Стегнієнко М.І., педагогічні керівники команди НВК "Школа-ліцей".

Участь у чемпіонаті - це безцінний досвід, можливість почути критику від справжніх професіоналів, впевненість у власних силах. Також це завжди нові знайомства та спілкування з однодумцями на цікаві та корисні теми.

Щиро вітаємо талановитих юних розробників з блискучим результатом і бажаємо їм нових успіхів та перемог!

С. Шмаль.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: INFOMATRIX-2017, програмисты, всеукраинский чемпионат
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама