Перспективи працевлаштування за кордоном механіком

27.02.2016
979
0

візовий центер БезкордонівСеред усіх популярних на сьогоднішній день чоловічих професій найбільш стабільною вважається спеціальність механіка. Постійний технічний розвиток, розробки унікальних новинок та обслуговування введених в експлуатацію машин – все це потребує вмілих рук. Та в Україні економіка розвивається за іншими правилами. Така важлива галузь як машинобудування стоїть на місці, а сфера технічного обслуговування автомобілів процвітає.

Високо кваліфіковані спеціалісти, які вміють швидко реагувати на появу технічних новинок, можуть працевлаштуватися механіками за кордоном. Однак не у всіх державах шанси знайти високооплачувану роботу одинакові. У розвинених країнах та великих містах нашим спеціалістам приходиться позмагатися за місце праці в конкурентній боротьбі.

 Де найлегше знайти роботу

Для українських чоловіків найбільше шансів працевлаштуватися механіками є в країнах Європи. Наші спеціалісти доказали свій професіоналізм та завоювали авторитет в іноземців. Тому до механіків з України відносяться з повагою.

Найчастіше українські спеціалісти працевлаштовуються в польських фірмах. Справа в тім, що така робота в Польщі непогано оплачується в порівнянні з іншими вакансіями. Та й влаштуватися механіком в цій країні не потребує особливих зусиль та затрат. Єдині вимоги польських роботодавців – досвід роботи і наявність відкритої робочої візи.

Високим попитом користуються механіки в країнах Західної Європи. Наприклад, для наших спеціалістів можлива робота в Німеччині, де останніми роками спостерігається гостра нестача інженерів-механіків. Тому професіонали, які знають мову, можуть легко працевлаштуватися в цій країні і заробляти великі гроші.

Також механіки потрібні в Угорщині, Швеції, Англії, Австралії, Бразилії, Індії, КНР, ПАР, Новій Зеландії.

 Скільки заробляють механіки

У кожній країні робота механіка оплачується по-різному. Так, в Польщі такий спеціаліст може заробляти від 3,5 тис. злотих за місяць. Робота в Англії інженером-механіком в середньому оплачується 37 тис. доларів за рік. Потрапити на високооплачуване робоче місце можна навіть одразу після отримання відповідної освіти, яка відповідає державним вимогам.

 Перспективи професії

Загалом перспективи спеціальності інженера-механіка оцінюються позитивно. Ця професія потрібна у багатьох сферах економіки і грає стратегічну роль в науково-технічному розвитку кожної країни. Однак вимоги до кандидатів будуть постійно зростати. Щоб працевлаштуватися в крупній світовій компанії на посаду механіка недостатньо мати досвід. Від претендента вимагається вільне володіння комп’ютерною програмою AutoCAD та додатками Microsoft Office, знання міжнародних стандартів якості (ISO, ASME, ANSI). Також кандидат повинен розумітися на автоматиці та електроніці.

 

Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама