Планета права

18.01.2011
1190
0

Нині кожний свідомий громадянин нашої держави розуміє, що для розбудови правової, соціальної, демократичної держави в Україні важливим є формування високого рівня правосвідомості та правової культури громадян. Великого значення у світлі цього набувають правове виховання і правова освіта молоді, адже без глибоких знань права розвиток суспільства фактично неможливий. Саме брак правових знань - одна з причин відхилень у нормальному навчальному та трудовому процесах, зловживань тощо.

3а сучасних умов правове виховання відбувається не лише в навчальному закладі, а й поза його межами, коли молода людина бере участь у диспутах, опитуваннях, ділових та рольових іграх. Молодь починає активно засвоювати право лише тоді, коли воно вводить молоду людину у світ реальних людських стосунків, коли кожний починає порівнювати набуті правові знання з життям, з відомими йому фактами.

Інтерес до права у молодої людини можна скоріше пробудити, коли вона пізнає, що право - це загальнолюдська цінність, без якої не може існувати жодне цивілізоване сус пільство, що охорона таких цінностей, як життя, власність, здоров’ я - найголовніше завдання правових норм.

ЦБС для дітей активно проводить роботу з читачами в даному напрямку. Бібліотека спроможна дати молодій людині впевненість у собі, в своєму майбутньому, дати відповідь на питання, котрі цікавлять молодь.

Так, до Дня прав лодини в рамках Тижня права Дзержинського міського управління юстиції "Майбутнє країни - у кожній дитині!” пройшов конкурс дитячого малюнку «Я люблю країну, де є право на ім’я і на родину” в центральній бібліотеці. У конкурсі взяли участь 34 особи в вікових категоріях з 6 до 16 років з загальноосвітніх шкіл міста: С3ОШ №3, ЗОШ № 13, ЗОШ № 17, УВК школи-ліцей та діти-інваліди з міської громадської орга нізації "Довіра”: гурток "Світ захоплень”. Грамоти получили: за І місто - Маракова Ганна, член МГОДІ "Довіра”, гурток "Світ захоплень” (керівник-Сіненко Т.В.), II місто - Бондаренко Софія, учениця 4-Б класу С3ОШ № 3, ІІІ місто - Медведева Ганна, учениця 7-А класу УВК школи-ліцей.

А також були надані подяки: Бабарика Наталії (ЗОШ № 17, 6-Б), Бойко Сергію (ЗОШ № 13 , 7 кл.), Герасименко Полині (С3ОШ № 3, 4-А), Ігнатенко Анастасії (С3ОШ № 3, 4-А), Дудка Ірині (С3ОШ № 3, 4-Б), Портяному Антону (УВК школа-ліцей, 11 гр.), Перчик Ксенії (гурток "Світ захоплень”), Ксендзової Софії (УВК шк.-ліцей, 1-А), Компанієць Анастасії (УВК шк.-ліцей, 3-А), Гуркіну Андрію (С3ОШ № 3, 4-А).

Одним із важливих завдань сучасної правової освіти є навчання молоді правильним діям у різноманітних життєвих ситуаціях, захист своїх прав відповідно до правових норм. Бібліотечні працівники намагаються тактично й ненав’язливо допомагати підліткам знайти своє місце в житті, вирішити хвилюючі проблеми, допомогти розібратися в самих собі. Розв’язати ці завдання допомогла провідний спеціаліст Дзержинського міського управління юстиції Таршилова Т.В., яка дала консультації на годині права "Діти та їх права” (бібліотека - філіал № 5 м. Артемово, ЗОШ № 13 5,7 класи), дітям пропонувалось: анкетування "Права дитини”, правова лотерея "Коли гра не доводить до добра” та на правовому часі "Планета права” (центральна бібліотека, С3ОШ № 3 4-А,Б класи), діти активно відповідали на питання правової та ілюстрованої вікторин "Чи знаєш ти права?”, слухали поради, підготували поетичну сторінку.

С. БРЕДІХІНА.
Методист ЦБС для дітей.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: право, правовое обучение, правовая культура
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама