Попередження дитячого травматизму на дорогах

26.02.2014
1034
0

Сучасний стан аварійності та тяжкість наслідків дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів потребують застосування раціональних пріоритетних заходів щодо підвищення безпеки дорожнього руху. Особливу увагу слід звернути на дорожньо-транспортні пригоди, у яких гинуть та травмуються діти. На жаль, проблема дитячого дорожньо-транспортного травматизму і досі залишається актуальною.

Існує декілька причин виникнення ДТП: перехід дороги в непередбаченому місці; несподіваний вихід на дорогу; батьки рано довіряють дітям бути самостійними в дорожньому русі (на нерегульованому перехресті дітям усіх вікових груп складно оцінити небезпеку з чотирьох сторін та обрати момент переходу, коли це буде безпечно); обмежена оглядовість, невиправданий поспіх у оцінці дорожньої ситуації при переході вулиці біля зупинок.

Крім того, поведінка дітей на дорозі — найбільш уразлива ланка. Дії дітей менш передбачливі, ніж інших учасників дорожнього руху.

Ми бажаємо дорослим бути прикладом для нащадків. Хочемо ми того чи ні, але дітей завжди будуть вабити дороги. Наврядчи заборонами вдасться застерегти їх від лиха, тому ми повинні навчити дітей розуміти небезпеку та оминати її.

Є. Михайленко.

Інспектор ВДАІ Дзержинського МВ.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама