"POSMICHKA " - У СЕРЦІ, МУЗИКА - В ДУШІ!

05.01.2018
1110
0

Рік тому в музичній школі імені Івана Карабиця м. Торецька з легкої руки завідуючої учбовою частиною та чудового концертмейстера Денисової Ірини Вікторівни розпочав своє життя дитячий колектив "POSMICHKA ". До складу цього ансамблю увійшли учні молодшої групи оркестру народних інструментів під керівництвом викладача І категорії музичної школи імені Івана Карабиця Лобачової Юлії Віталіївни. Тоді діти шести - дев'яти років тільки починали освоювати народні струнно-щипкові інструменти - домру та балалайку, які в наш час чомусь вважаються непопулярними та несправедливо забутими. Більшість учасників ансамблю, а саме: Ворначова Ліза, Цуканова Ліза, Пятченко Настя, Ліфинський Іван, Кретова Еліонора є вихованцями ЗОШ І-ІІ ст. № 21 смт. Щербинівка (директор - Філенко Лілія Леонідівна). Саме тут свої перші творчі кроки зробив цей колектив, виступаючи спочатку на шкільних заходах, потім на святах Ремонтно-механічного заводу міста Торецьк, у дитсадку № 4 "Дзвіночок",у сільському Будинку народних традицій в смт. Щербинівка.

Свою першу велику перемогу ансамбль народних інструментів "POSMICHKA" одержав на конкурсі - фестивалі "Карабиць-Фест" 2017р. (м. Торецьк), ставши лауреатом ІІ ступеня. В цей час до нього приєдналися учні інших шкіл міста: Стебко Настя, Гайко Олег, Шевцов Микита ( зараз студент ТМК), Скрижевська Ганна, Агаєва Марал. Справжньою родзинкою колективу стала ударна група під керівництвом досвідченого викладача Півторипавла Юрія Вікторовича: Щеглов Ростислав (7 р.) , Ашихміна Єва ( 6 р.), Сміжук Кирило (11р.). Наші ударники вміло  виконують складні партії на українських, латино-американських та іспанських народних  інструментах одночасно (металофон, джем-блок, кастаньєти, маракаси, гуіро, конго, тамбурін, ковбели тощо). Сміливе поєднання музичних інструментів різних стран  привносить незвичайний колорит в звучання знайомих творів.

За 2017 рік ансамбль "POSMICHKA" став лауреатом ІІІ ступеня на Всеукраїнському спеціалізованому фестивалі-конкурсі "Українське намисто"(м. Краматорськ), лауреатом ІІ ступеня в ХVІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі "Майбутнє країни"(м. Маріуполь). У репертуарі колективу - відомі твори українських та зарубіжних авторів.

Спільне музикування приносить учасникам цього дружнього колективу задоволення, дає можливість взаємодіяти учням із різними потребами, проблемами, здібностями. Завдяки плідній співпраці в ансамблі у школярів формуються навички спілкування й взаємодопомоги у колективі, учнівський та викладацький склад ансамблю діє як єдиний обдарований організм. В учнів розвивається артистизм, виховується емоційне, естетичне почуття до навколишнього світу, музична культура. Гра в ансамблі є активним стимулом музичного розвитку та інтелектуального потенціалу учнів. Вона дозволяє дітям із різними здібностями і різних за віком брати участь у концертах, фестивалях , конкурсах не лише як виконавцям, але й в якості концертмейстера, акомпануючи солістам.

Дорогі юні музиканти, бажаємо вам всім не залишатися байдужими до музичного мистецтва, слухати і чути, любити, насолоджуватися і схилятися перед прекрасною і неповторною Музикою! Тож працюйте над злагодженим звучанням, прислухайтеся один до одного, розвивайте авторську майстерність, аби виконання ваших музикальних номерів завжди було яскравим та досконалим!

 

Лобачова Ю. В., керівник ансамблю
народних інструментів  "POSMICHKA",
Савіна В. В., завідуюча  учбовою
частиною ЗОШ І-ІІ ст. № 21 смт. Щербинівка.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: детский ансамбль, ансамбль POSMICHKA
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама