Поверніть кошти місцевому бюджету

21.08.2012
992
1

В квітні 2012 року було проведено ревізію фінансово-господарської діяльності одного з комунальних підприємств міста.

В результаті проведеної ревізії встановлено порушень на загальну суму 243,84тис.грн. Значну частину порушень (94,6 тыс.грн.) складає недоотримання місцевим бюджетом коштів, які отримувало підприємство від здачі нежитлових приміщень в оренду. 60% коштів, які надходили на рахунок підприємства від здачі в оренду приміщень, повинні були перераховуватись до місцевого бюджету, але підприємство вирішило присвоїти «чужі кошти» та використати на виплату заробітної плати та на інше заохочення працівників підприємства. При цьому відповідне порушення на підприємстві виявляється ревізорами систематично. Пройшло три місяці після проведення ревізії – кошти місцевому бюджету не повернулися.

Також керівництво комунального підприємства ігнорує законодавство України «Про здійснення державних закупівель», а саме протягом 2011року підприємством здійснено закупівлю рідких продуктів нафтоперероблення без проведення конкурсних торгів на загальну суму 140,11тис.грн., що суперечить законодавству.

За висновками ревізії підприємству направлено вимогу щодо відшкодування завданих збитків місцевому бюджету шляхом перерахування належної частки орендної плати та суворо дотримуватись вимогам Закону України «Про здійснення державних закупівель» при здійсненні закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Застосовані заходи впливу, а саме за ведення бухгалтерського обліку з порушенням встановленого порядку на директора та головного бухгалтера складено протоколи про адміністративну відповідальність за статтею 164-2 КУпАП, на директора протокол про адміністративне правопорушення – порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти за статтею 164-14 КУпАП. Про результати ревізії проінформовано прокуратуру м. Дзержинська та Дзержинську міську раду.

Н. Некрасова.

Начальник Костянтинівської об’єднаної держфінінспекції.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
1 Комментариев
avatar
1
Жаль, что название коммунального предприятия утаили.
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама