Права, які варто знати

30.09.2013
893
0

Кожна дитина -  це людина, яка має права.  І ці права вона може знайти у спеціальному документі, який називається «Конвенція ООН про права дитини». У цьому документі записані права, якими  діти можуть користуватися до 18-ті років, тому що після цього вони стають дорослим. Конвенція є доволі складним документом, тому коротко розповімо про її основні засади.

Дитина має право на життя, і  ніхто не може її позбавити цього найціннішого дару.  Дитина має право на піклування і турботу, а  це означає, що її батьки повинні піклуватись про неї, дбати про  її інтереси.   Вона має право на достатнє харчування та дах над головою. Про це також повинні піклуватися її батьки, а якщо їх у неї немає, то держава. Дитина має право на освіту, повинна ходити до школи.  І якщо вона хоче стати відомою людиною, то обов’язково повинна навчатися. Кожна дитина має право на медичну допомогу,   і якщо вона   поранилася чи захворіла,  може звернутися до лікаря, який допоможе. Також  дитина має право на приватне життя. Ніхто не може перевіряти  її речі, читати її листи, ніхто не може казати  в її адресу погані слова, принижати.  Дитина має право висловлювати свою точку зору, але вона не повинна ображати інших людей.

Варто запам’ятати, що  дитина - це  людина,   яку ніхто не може ображати, бити, жорстоко й несправедливо поводитися з нею, примушувати працювати на дорослих. Тому,  якщо   ви стали жертвою подібного поводження, можна  звернутися за допомогою до Дзержинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який знаходиться за адресою: вул. Маяковського, 26 (телефон 4-11-18), де обов’язково допоможуть.

В. Могілка.

Спеціаліст 1 категорії відділу соціальної роботи Дзержинського міського ЦСССДМ.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама