Правові аспекти державної молодіжної політики

08.12.2016
1223
0

Правові аспекти державної молодіжної політики

Становлення в Україні демократичної правової держави потребує суттєвого підвищення правосвідомості кожного громадянина, його правової культури, активної громадської позиції. Людина повинна знати, як потрібно діяти в тій чи інший життєвій ситуації, регулювати поведінку і дії згідно з вимогами чинного законодавства.

З метою популяризації правових знань, правової культури молоді і виховання поваги до закону і прав людини в бібліотеці-філії №2 був проведений вечір питань і відповідей "Актуальні правові питання сучасної молоді".

Перед першокурсниками професійного ліцею та вихованцями ЦСПР дітей виступив  інспектор Торецького відділення поліції Бахмутського відділу ГУНП України в Донецькій області Земцов А.А., який ознайомив присутніх з мірами покарання, що застосовуються до неповнолітніх, з видами правопорушень, з основними поняттями законодавства щодо підлітків та молоді, навів їм найбільш поширені приклади правопорушень з метою їх попередження та закликав бути законослухняними громадянами своєї країни.

Присутнім було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов'язки і відповідальність згідно чинного законодавства України, а також переглянути та ознайомитись з літературою, що була представлена на книжковій вітрині "Перехрестя мудрого закону".

Такі заходи формують погляди на закон, як обов'язкове правило поведінки, допомагають молоді не спіткнутися на початку життєвого шляху, уникнути конфлікту з законом.

О. Котова.
Бібліотекар І категорії бібліотеки-філії № 2.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: активная гражданская позиция, молодежная политика
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама