Річниця аварії на Чернобильській АЕС

26.04.2017
1151
0

26 квітня 2017 року виповнюється 31 рік з того дня, коли сталася наймасштабніша техногенна катастрофа за весь час використання атомної енергетики. В ніч з 25 на 26 квітня 1986 року у декількох кілометрах від Прип'яті стався вибух, що зруйнував реактор четвертого енергоблоку на Чорнобильській АЕС. В зоні ураження радіацією виявилися більш двох мільйонів чоловік, але самі високі дози опромінення отримали ті, хто допомагав впоратися з наслідками НП.

На даний момент так звана зона відчуження 30 кілометрів навколо станції, встановлена в 1986 році після евакуації населення, є забороненою для вільного доступу. Ця територія зазнала інтенсивного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

26 квітня 2017 року Торецький МВ з питань пробації разом з ЦССДМ м. Торецька завітали до центральної міської бібліотеки з нагоди шанування Дня пам’яті загиблих при ліквідації аварії на ЧАЕС. За участю колективу бібліотеки та нашого земляка, полковника в запасі Юрія Володимировича Гаврилюка для неповнолітніх, засуджених до покарань непов’язаних з позбавленням волі було організовано екскурс по уламках історії Чорнобильської катастрофи. 22 червня 1989 року Юрій Володимирович був призваний для виконання завдання по ліквідації аварії на 4-му енергоблоці в 30-километровій зоні Чорнобильської АЕС. Робота була різнопланова: як і раніше необхідно було скидати радіоактивні уламки, мити Прип’ять і дороги від радіоактивного впливу, рятували річку, щоб не допустити можливості розносу по Прип’яті і Дніпра страшної і невидимої смерті. Найголовніше, що виконували всю цю брудну роботу не фахівці, а шахтарі, будівельники, водії – люди, які звикли оцінювати реальну небезпеку, але з великими труднощами сприймали поняття «невидима смерть».

На завершення, неповнолітні засудженні розповіли все що чули від своїх рідних про жахливу трагедію. Сподіваємося, що цей екскурс по трагічному минулому нашої країни змусить неповнолітніх більше цінувати власне життя.

З повагою, Маслова Г.М.
фахівець (з питань соціальної роботи
з суб'єктами пробації)
Торецького МВ з питань пробації

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама