Роз’яснення ФССУ щодо лiкування застрахованих осiб в реабiлiтацiйних вiддiленнях санаторнокурортних закладiв

16.09.2019
1082
0

З метою реалізації одного з основних завдань Фонду, Торецьке міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (далі – Торецьке міське відділення) продовжує роботу по забезпеченню застрахованих осіб лікуванням в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

Станом на 01.09.2019р. Торецьким міським відділенням направлено на реабілітацію 37 застрахованих осіб, з якихіз приводу підгострих станів (стан після операції, інфаркту, інсульту) 19 осіб (51%) та 18 осіб (49%) з хронічними захворюваннями (цукровий діабет, захворювання суглобів та легеневої системи).

Реабілітаційне лікування проводилося на базі санаторіїв: «Славутич» м.Верхньодніпрвськ - 16 осіб (43,2%), «Славкурорт» м. Слов’янськ - 8 осіб (21,6%), «Миргородкурорт» - 4 особи (10,8%) та інші. Об умовах лікування та перебування у санаторно-курортних закладах добрі відгуки, стан здоров’я хворих значно покращився.

За аналогічний період 2018р. направлено на реабілітацію 49 застрахованих осіб, з яких із приводу підгострих станів 28 осіб (57%) та 21 особу (43%) з хронічними захворюваннями.
У зв’язку із зменшенням випадків, коли за станом здоров’я застрахована особа терміново потребує реабілітаційного лікування, у 2019році Торецьке міське відділення має можливість організувати та профінансувати лікування осіб з хронічними захворюваннями, що входять до переліку профілів реабілітації.

Нагадуємо, що відповідно до статті 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-ХIV за рахунок коштів Фонду соціального страхування України оплачується лікування застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм.

Відновлення здоров’я застрахованих осіб здійснюється за профілями медичної реабілітації:
1. Нейрореабілітація:
- підгострий період інсультів (після оперативних втручань на судинах мозку або без них);
- підгострий період черепно-мозкових травм.
2. М’язово-скелетна реабілітація:
- підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті (ортопедичних, травматологічних);
- підгострий період опіків;
- ревматологічні захворювання (ревматоїдний артрит, артропатії, подагра, спонділоартрит).
3. Кардіо-пульмонарна реабілітація:
- підгострий період інфаркта міокарда (після оперативних втручань на судинах серця або без них);
- стан після пролікованої нестабільної стенокардії (після оперативних втручань на судинах серця або без них);
- підгострий період після операцій на серці;
- підгострий період захворювань легень (стан після пневмонії, бронхоектатична хвороба, обструктивна хвороба легенів, плеврити);
- підгострий період після операцій на легенях, у тому числі з приводу гнійних процесів нетуберкульозного характеру;
- цукровий діабет (у тому числі для дітей- членів сім’ї).
4. Медико-психологічна реабілітація учасників АТО:
- порушення адаптації;
- розлади по’вязані із споживанням їжі;
- неорганічні розлади сну;
- соматоформні розлади;
- неврастенія.
5. Реабілітація після оперативних втручань на органах зору:
- підгострий період після оперативних втручань на органах зору.
6. Реабілітація при порушені перебігу вагітності:
- ускладнена вагітність.
7. Інша (соматична) реабілітація:
- підгострий період після оперативних втручань на органах травлення;
- підгострий період після оперативних втручань на органах сечостатевої системи (оперативного та інструментального видалення каменів з нирок і сечових шляхів, ударно-хвильової літотрипсії);
- підгострий період після оперативних втручань на жіночих статевих органах.

Механізм направлення в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів.
Застрахована особа направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за її вибором відповідно до медичних показань визначеного профілю медичної реабілітації за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарської-консультативної комісії (далі – ЛКК) закладу охорони здоров’я, де перебуває зазначена особа на лікуванні.Після надання висновку ЛКК заклад охорони здоров’я інформує орган Фонду про потребу застрахованої особи в подальшому лікуванні в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу із зазначенням профілю.

Представник Фонду прибуває в заклад охорони здоров’я та разом із хворим заповнює заяву про забезпечення реабілітаційним лікуванням у відповідному санаторії з урахуванням профілю медичної реабілітації. Далі Фонд узгоджує із санаторієм можливість прийому на реабілітаційне лікування та дату заїзду хворого, після чого укладається тристоронній договір – між застрахованою особою, органом Фонду та санаторно-курортним закладом.

Окрім цього, застрахованій особі, яка направляється на лікування в реабілітаційне відділення санаторно – курортного закладу, допомога по тимчасовій непрацездатності надається за весь час перебування у санаторно-курортному закладі (з урахуванням часу на проїзд до санаторно-курортного закладу і у зворотному напрямку) (окрім реабілітаційного лікування порушення перебігу вагітності.

Додаткову інформацію можна отримати звернувшись до Торецького міського відділення Фонду за адресою: м. Торецьк, вул. Маяковського, 34 або за тел. 4-09-68.

Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама