Санаторно-курортне лікування - запорука здоров’я трудящих

16.12.2013
888
0

Розглядаючи питання суміщення відпочинку і лікування в Україні, ми вважаємо, що вибір курорту повинен ґрунтуватися на рекомендації лікаря. Так лікування в санаторії зможе принести реальну користь вашому здоров’ю. Ще класики писали про користь лікування в санаторіях України. Навіть якщо в гостя немає захворювань, відпочинок у такому цілющому місці піде на користь здоров’ю.

У кожного лікувального курорту є спеціалізація. У санаторії «Новомосковський»  Дніпропетровської області успішно лікують захворювання шлунка, хронічні гастрити. Відвідати санаторії «Роща» Харківської області  рекомендується людям з порушеннями роботи серця, шлунково-кишкового тракту. До санаторіїв Славкурорту їдуть, щоб покращити нервову систему, курорт приймає людей із захворюваннями опорно-рухового апарату. Прекрасні умови для профілактики лікування захворювань органів дихання, кровообігу, нервової системи створені в санаторії «Святі гори», який знаходиться в курортній зоні м. Святогірська, на території Національного природного парку «Святі гори». Це благословенні природою місця. М’який континентальний клімат, цілюще повітря, насичене фітонцидами хвойних лісів, високою іонізацією, майже повною відсутністю вітрів, сприяють поліпшенню та зміцненню здоров‘я.

У Дзержинській міській виконавчій дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  (далі – Дзержинська міська виконавча дирекція ДОВ ФСС з ТВП) на обліку знаходиться  понад 14 тис. застрахованих осіб, у тому числі  5 тис. шахтарів, що працюють на вугільних підприємствах міста: ДП «Дзержинськвугілля» та шахті імені Святої Матрони Московської. Залишається високий рівень захворювання серед населення міста. Протягом 2013 року вже сплачено 106 тис. днів непрацездатності на суму 19 млн. грн., що на 10% більше, ніж у 2012 році. Значний відсоток (65 %) від загальної кількості днів непрацездатності займають підприємства вугільної промисловості ДП «Дзержинськвугілля».

З метою зниження рівня захворюваності з тимчасовою втратою працездатності у дирекції розроблена програма щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей, яка направлена на збільшення обсягів та якості санаторно-курортного лікування та оздоровлення. Застраховані особи мають право на охорону здоров’я та відпочинок  шляхом пільгового санаторно-курортного лікування за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Для оздоровлення застрахованих осіб у санаторно-курортних закладах у 2013 році передбачено 3 млн. грн., які забезпечать оздоровлення 440 застрахованих осіб і членів їх сімей, що на 65% більше 2012 року.

У 4 кварталі 2013 року Дзержинська міська виконавча дирекція ДОВ ФСС з ТВП  отримала додатково до плану  89 путівок для лікування органів дихання, нервової системи, органів травлення, кровообігу у наступних санаторіях:  «Роща» Харківської області, «Святі гори» в м. Святогірську, «Донбас» та «Ювілейний» Славкурорту, санаторій ім. Пирогова, «Лермонтовський» Одеської області, «Славутич» та «Новомосковський»  Дніпропетровської області, курорти Трускавця.

За інформацією про наявність та отримання санаторно-курортних путівок застрахованим особам необхідно звернутися  до голови  комісії із соціального страхування на підприємстві.  Щодо роз’яснення питань санаторно-курортного лікування звертайтеся  до Дзержинської міської виконавчої дирекції ДОВ ФСС з ТВП за телефонами: 4-21-88, 4-09-65.  

Л. Хабалова.

Директор Дзержинської міської виконавчої дирекції ДОВ ФСС з ТВП.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама