Щоб не стати жертвою шахраїв

01.02.2017
1155
0

Щоб не стати жертвою шахраїв

Щановні громадяни!

Останнім часом збільшилась кільість шахраїв. Зловмисники, використовуючи вашу довіру, під приводом продажу через мережу Інтернет різних товарів, а також розіграшу цінних подарунків змушують вас переводити грошові кошти на свої рахунки. Окрема категорія шахрайства - коли злодії видають себе за представників правоохоронних органів та, зловживаючи вашою довірою, повідомляють, що ваши родичі затримані за скоєння злочинів, а за їх звільнення потребують перерахувати їм гроші. Попросіть надати можливість “затриманому” поспілкуватися з вами. Важливо передзвонити своєму родичу, зазвичай шахраї своєю розмовою не дають цьго зробити.

Щоб не стати жертвою шахраїв, запам’ятайте:

якщо вам нібито телефонують із банківської установи, ні в якому разі не повідомляйте номери свого розрахунку, інші персональні дані, а також пін-код банківської картки. Усі операції потрібно проводити в філії банку самостійно. У випадку, коли вам приходить смс-повідомлення про будь-який цінний приз, отриманий вами, не поспішайте перераховувати гроші невідомим особам. У данному випадку злодії грають на ваших почуттях. Потрібно перевірити інформацію про виграш та компанію, яка проводила розіграш. Щодо покупок за допомогою інтернет-мережі, потрібно користуватися послугами тільки перевіренних продавців або компаній, про які позитивні відгуки користувачів. Не варто ганятися за низькою ціною. Також слід використовувати послугу “накладений платіж”, при якій є можливість перевірити товар, його цілісність та якість. Не слід перераховувати повну суму за товар.
Якщо ви все ж стали жертвою шахраїв або свідком такої події, потрібно негайно звернутися до найближчого відділення поліції або за телефоном “102”.

Головне управління Національної поліції
в Донецькій області.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: полиция, мошенники
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама