Слова Прем’єр-міністра Ю.Тимошенко – це відвертий обман

02.02.2010
1324
0
Слова Прем’єр-міністра Ю.Тимошенко – це відвертий обман українського суспільства
Саме про це наголошується в заяві Федерації профспілок України з приводу неправдивого інформування суспільства Прем’єр-міністром України Ю. Тимошенко щодо позиції профспілок з деяких питань.

Як повідомляє голова ФПУ Василь Хара, виступаючи на телеканалі «Інтер» 29 січня ц.р. Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко заявила, що профспілки України нібито негативно оцінюють нові соціальні стандарти (розміри прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати), запроваджені відповідним Законом з 1 листопада 2009 року.

Члени профспілок, профспілкові організації, трудові колективи підприємств вимагають оприлюднити офіційну позицію ФПУ з цього питання.

Федерація профспілок України заявляє, що слова Прем’єр-міністра Ю. Тимошенко – це відвертий обман українського суспільства. Неможливо уявити собі, щоб відповідальна перед людьми професійна спілка заперечувала проти підвищення злиденних заробітних плат і пенсій в умовах стрімкої дорожнечі та поширення бідності, як це є зараз в Україні.

Федерація профспілок України активно вимагала від Верховної Ради України прийняти закон про підвищення соціальних стандартів, від Президента України – підписати, а від Уряду – безумовно виконувати. Вимоги підтримали й інші профспілки, які входять до Спільного представницького органу профспілок на національному рівні. Загалом – це єдина позиція понад 95 відсотків членів профспілок України.

Якби не активна підтримка парламенту українськими профспілками, то до цього часу завдяки Уряду мінімальна зарплата становила б 681 грн., а не 869 як є зараз, а прожитковий мінімум пенсіонерів – 507 грн. замість 695.

Можливо, Прем’єр-міністр висловлює думку декількох «жовтих» профспілок, яких пригріла біля себе міністр праці та соціальної політики Л. Денисова, то більшість з них не мають відношення до профспілкового руху України, оскільки створені спеціально для «обслуговування» влади чи роботодавців.

Саме тому слова Прем’єр-міністра України сприйняті у профспілковому середовищі, працівниками підприємств з глибоким обуренням, адже підвищення заробітних плат, пенсій, прожиткового мінімуму, належне фінансування зарплати в бюджетних галузях тривалий час залишаються предметом жорсткого протистояння ФПУ з Урядом та Міжнародним валютним фондом, під диктовку якого протиправно впроваджуються цинічні соціальні обмеження.

Закликаємо всіх членів профспілок України не вірити порожнім словам і сприймати їх виключно як нечесну передвиборну агітацію.

Федерація профспілок України запевняє, що профспілкові організації й надалі домагатимуться соціальних стандартів, яких заслуговує важка праця українців, а вони - значно вищі від тих, про які «дбає» Уряд і Прем’єр-міністр Ю. Тимошенко.
О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама